Allmänt utspökande

Nån direkt erfarenhet kring sjöröveri har jag ju inte men allmänt utspökad till sjörövare kan man ju vara i alla fall. 

Inför lördagens stora begivelse, "Halloweenpub" på bygdegården här i Stöcke hann det svänga rejält ett antal gånger innan vi spikat hur vi skulle spöka ut oss.

Själv hade jag nog undermedvetet bestämt mig för att låta min "lilla svarta" få utgöra underlag till en liten kalashäxa. En svart lååång peruk och ett par coola Janis Joplin brillor skulle få utgöra pricken över i.

Jag hade på torsdagskvällen besökt Barnenshus och skyndsamt innan de hann stänga införskaffat allt vi behövde. Resten fanns i våra kläutningslådor. Jonas skulle förvandlas till sjörövare med mustasch och scarf på skallen.

Men på fredagen då vi skulle "tvärprova" outfiten höll jag på att bli tokig över allt hår som fastnade i ansiktet. Dessutom tyckte J att jag mer såg ut som Ozzy Osbourne än en cool häxa. Jag som inte riktigt kände för att gestalta en sönderdrogad gammal rocklegend tyckte att Jonas kunde prova peruken. Och jag höll fullkomligt på att skratta ihjäl mig. Hur han som max brukar ha 5 mm på skallen brottades med långstråna var en syn för gudarna. Klockren flummis.

Det bestämdes snabbt att det självklart skulle vara Jonas som var Ozzy och jag sjörövare. Och inte mig emot. Det var bara ett problem. Mustaschen var på tok för stor.

Som tur är finns ju Google. Skrev bara in sjörövare och klickade på bilder och där var han ju, sjörövarnas sjörövare! Mr Jack Sparrow him self.

Fram med saxen och vips var mustaschen förvandlad till tre mindre bitar. Sen var det bara att hänga på mig allt krimskrams jag kunde hitta. En hel del av min kajalpenna gick också åt men sen var jag nöjd. Hade gärna haft flätat skägg men lyckades inte klura ut hur jag skulle lösa det.

Jonas tillverkade ett järnkors att hänga runt halsen och så drog vi i några flätor i peruken, precis som Ozzy hade på ett Googlekort.

(Självklart var det inte ett nazistjärnkors han tillverkade utan ett helt vanligt kors i plåt)

Klart! Trodde vi…..

Innan puben var vi bjudna hem till några slurvrar vi känner 😉 Där visade det sig att idétorka hade inträffat men efter en riktigt smarrig häxblandning och vin till maten sprudlade idéerna. A förvandlades till gammal mormor och Jonas blev munk. Ja ni läste rätt. Vi tog fram rakhyveln och det enda som lämnades kvar på knoppen var en munkkrans. A hittade "säckväv", en kudde hölls fast under det med hjälp av ett rep. Långperuken hamnade på L som i svart kavaj och plirbrillor blev Ozzy på riktigt! Vilket gäng som genade genom skogen till bygdegården den kvällen….


 

En maskerad innebär inte bara ett yttre som förändras. Det är vägen dit och sen hur man går in i rollen också. Måste vara underbart att vara skådis 🙂

Fantastiskt kul hade vi. Några hade glömt ta på sig en outfit och det dröjde inte länge förrän de avvek från alla vampyrer och häxor. Och jag förstår dem på ett sätt men hoppas att de nästa gång vågar busa till det lite. Jag menar hur kul kan det vara att försöka prata seriöst med Edward Scissorhands eller Greve Drakula samtidigt som som ett skelett rasslar förbi och en sjörövare vill skåla.

Själv fick jag uppleva något nytt. Snygga brudar (häxor och andra feminina figurer) ville gärna komma fram och känna på mitt…………….skägg =O

Ps: Ber så hemskt mycket om ursäkt för de taskiga bilderna. Motiven är det inget fel på men fotografen ska jag ta i örat.

 

2 kommentarer

  1. Sanna

    Måste fått mitt intresse för utklädning från dig! Man måste in i rollen, annars kan man ju lika gärna vara sig själv 😉 Älskar utklädningspartyn (emoji med hjärtaögon) 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.