Leopardmönstrat

”-Ja men titta det är lite leopardmönster på de där också. Det är ju fint.” (Citerar mig själv när min dotter skulle köpa ett par sneakers)

Sitter nu förskräckt och funderar på när det hände? När började jag tycka att det är snyggt med leopardmönstrat?

I alla tider har jag associerat leopardmönstrat till kvinnor som Kåta Gun i programmet Kvarteret Skatan.

Klimakteriepåverkade pantertanter som vill förstärka eller kanske marknadsföra vad en man kan vänta sig från henne om de hamnar i säng. En amazonkvinna, lekfullt livsfarligt sexig.

Har sett trenden, allt är leopardmönstrat. Nappflaskor, pyjamasar, gympaskor, halsdukar och så klart underkläder och bikinis.

Jag borde kunna släppa min gamla fördom men det går inte riktigt. Hollywoodfruar spär på med skopa efter skopa.

Nedan försöker jag bena ut hur min hjärna tänker.

På nått sätt känns det som att om jag accepterar leopard så tycker jag även det är okay med groteska läppförstoringar, 60 åriga duckface, (värre än tonårsduckface) bröst som ser ut som de ska sprängas, ögon så uppspärrade efter rynkborttagning att jag blir imponerad varje gång de genomför en blinkning osv.

Detta beror garanterat på att jag befinner mig i en känslig ålder själv…43… Men ta mig tusan att mina ålderstecken ska inte leda till panik och förvandling till pantertant…icke!

Inte klä mig för ungdomligt inte för tantigt men framför allt inte som en amazonkvinna.

Trixigt! Var går gränserna?

En del kvinnor har det lätt. De är som födda in i sin ålder. Antingen kan de vara tanter hela livet och klä sig därefter, koftor, blusar, knälånga kjolar, klänningar och tillhörande pärlhalsband, och skulle aldrig för sitt liv komma på tanken att köpa djurmönstrat eller så är de popsnören från start och om en sån drar på sig leopardtights vid 43 så tänker ingen på det.

Det är när någon från att ha klätt sig hyfsat rätt i alla år plötsligt får ålderspanik och tror att leopard ska göra henne attraktiv. Det är då det blir Kåta Gun av alltihop.

Ett desperat behov av att fortfarande vara hett villebråd som varenda karl vill ha.

Känner att detta är så djupt rotat i mig att hur många gulliga djurmönstrade bebisskor och muffinsformar jag än ser så kommer jag inte klä mig i leopard varken vid 43 eller 63!

Om jag mot förmodan skulle känna tendenser så ska jag tänka som Kerstin Thorvall ”Jag vet. Förr eller senare kommer man in i den fatala ålder när leopardmönstret blir en oemotståndlig frestelse. Men håll emot. Försök klara av det med ett skärp eller en portmonnä”.

 

2 kommentarer

  1. christina elofsso

    Tjoho jag lovar att säga till dig om det sitter något djurmönstrigt på dig,,, för vi kan inte ha en kåta Gun på jobbet 🙂 då är det bättre med en knytblus och knäkjol

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.