Monica Wahlström, Vännäs

wahlstrom.monica@gmail.com

Det som skrämmer mig med politiken

Det är det där med fula knep. Låga slag. Försök att misskreditera en person snarare än att rikta in sig på andra partiers politik.

Som hon som skulle "remmas", eller Lennart Holmlunds lördagsblogginlägg. Sånt är så onödigt!

Sådant spär på politikerföraktet.

Det finns starka tendenser till ganska trist jargong angående "de andra" hos alla partier och det är något jag verkligen inte vill bli delaktig i. Ogillar starkt!

Däremot att debattera sakfrågor. Gärna hett och intensivt. Men att ha respekt för andra. Varför verkar det vara så svårt? Nu säger lokalpolitiker i Vännäs att samarbetsklimatet är gott.

Man tror att valkampanjen i år, bland annat på grund av vissa möjligheter inom sociala medier, ska kunna bli ännu smutsigare, att påhopp kan ske mer anonymt.

Hoppas att man slipper sånt i Vännäs, och att det blir en saklig valkampanj, där man attackerar "andra sidans" förslag, och inte deras personer!

Etiketter: ,

5 kommentarer

 1. Karl-Gustav Sjöström

  Din kommentar till Johan är säkert tänkt som en lustighet, men den är samtidigt väldigt nära det du inte gillar. Jag antar ändå att det inte är han personligen som du antyder skulle ”vandra i mörker” och behöva mera ljus utan att det är Socialdemokraterna som gör det!

 2. Katarina Hampusson

  Karl-Gustav, var i det replikskifte du avser kan gränsen anas till den ”ofina” debatt Monica ogillar? Jag förstår inte varför Johan Söderlings kommentar skulle vara mindre i den andan än Monicas svar? Monicas svar ligger i linje med hur kommentaren formulerats. Du får gärna förklara.

  hälsningar
  Katarina

 3. Monica Wahlström

  Svar till Karl-Gustav Sjöström (2010-03-25 06:26)
  Jag hade velat skriva en rad om att jag däremot tycker det behövs lite skämtsammare ton, på ett hjärtligt sätt i politiken. Att kunna dra på munnen, och faktiskt ha lite roligt. Jag känner Johan, och jag tror han förstod att jag försökte vara lite lustig, jag markerade även med en smiley för att försöka göra det klart. Men det är svårt med sånt, och ännu svårare på nätet och i skriftlig form. Jag hoppas att andemeningen gick fram, och att min kommentar ändå anses ligga en bra bit bort från ”remmningsnivån”.
  Humor i politiken är viktigt men säkert ursvårt!

 4. Karl-Gustav Sjöström

  Till Katarina och Monica:
  Om man tycker att en politiker behöver ”upplysning”, så KAN ju det tolkas som ett personangrepp ”light”. Jag missade Monicas smiley och förstår nu att hon skämtade tillbaka. Johans kommentar var säkert också menat som ett skämt. Precis som Monica skriver är det inte lika lätt att förstå det skrivs skämtsamt som det som sägs skämtsamt prersoner emellan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.