Monica Wahlström, Vännäs

Hyfs i sociala medier

 Ibland händer det att vanliga vardagsbloggare (som jag själv) är lite förnärmade över att "ingen" kommenterar deras blogginlägg. Ibland efterlyses att ansvariga politiker/experter/myndighetsföreträdare ska ha någon form av åsikt om ens blogginlägg. 

Detta tror jag är en tämligen utsiktslös inställning. Man har ett antal läsare och får nog vara nöjd med det. En endaste kommentar – en väldigt trevlig bonus!

Har hört politiker ifrågasätta nyttan av bloggande just pâ grund av så få kommentarer. Det tror jag också är fel fokus på bloggföreteelsen.

En grannbloggare gjorde nyligen på ett lite annat vis. Hon hade en fråga som berörde henne själv personligen, och som landade i ROT-avdragets varande eller inte fortsatta varande. Därmed gick det från det personliga till att bli mer allmängiltigt, då ju just detta debatteras så flitigt…

Hon gick in på diverse politikers bloggar och ställde frågor i deras kommentatorsfält. Hon fick bara ett svar, från Ulf Grape (M). 

Det tycker jag känns knepigare. Visst hör det väl till vanlig hyfs att avsätta någon minut till att besvara en kommentar i sin egen blogg, om det är en direkt fråga? Annars tycker jag det beror mycket på kommentarens karaktär om man ska besvara den eller ej. Men en direkt fråga? Fixar man inte det ska man kanske fundera över varför man bloggar? 

(ps – sen kanske man ska akta sig en aning för att ha höga förväntningar just när påskledighet vankas 😉

UPPDATERING – söndagkväll

Enligt uppgift från en av de tillfrågade politikerna (förutom den i mitt inlägg nämnda) så har nu svar kommit in, och från flera håll. Det tycker jag är bra! För, som jag skrev, att svara på en direkt fråga, om den är seriös, det är inte varken svårt eller särskilt tidsödande.  Men, lite påskledigt unnas alla!

4 kommentarer

  1. Edward Riedl

    Hon fick svar på sin fråga i min blogg. Såg att andra som hon frågat samma sak blev besvarade i deras bloggar. Att fara med osanning menar jag är ohyfsat. Gå gärna in på våra bloggar och se efter…

  2. Jan Nilsson

    Förutom påskledighet och fritidspolitikers tidsresurser blir det lite missvisande att säga så där, om alla inte fått frågan. Av dem som fått den var det bara Ulf som svarade. Jag vet inte hur många som fått chansen att svara, så det blir svårt att säga hur många politiker som låtit bli.
    Längre fram i valrörelsen gissar jag det kommer batterier av frågor som inte ens heltidspolitikerna kommer att hinna svara på. Det behöver inte vara liktydigt med ignorans. Det där kommer du att upptäcka. 🙂

  3. Monica Wahlström

    Svar till Edward Riedl (2010-04-05 16:43)
    Edward, det glädjer mig att hon har fått svar! Jag skrev när hon själv konstaterat att det var tystnad från de som hon ställt sina frågor till. Jag vet inte om du observerade min brasklapp (ang påskledighet) – men det är ju toppen om du och andra har svarat! Jag ska göra ett tillägg i mitt blogginlägg, alldeles nu!

  4. Monica Wahlström

    Svar till Jan Nilsson (2010-04-05 16:45)
    Säkert! Sen tror jag inte man förväntar sig något svar alls från sådana man inte ens ställt frågan! Dock – jag håller fast vid, att jag tror man bör försöka svara på direkta frågor, särskilt med tanke på hur få kommentarer det oftast är på bloggarna. Däremot kan man nog glömma att få svar på sina egna inlägg, grejen var att Lisbet ställt frågan i politikernas egna bloggar…

    Jag har nog för övrigt väldigt mycket kvar att upptäcka om allt möjligt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.