Monica Wahlström, Vännäs

Torrt och tråkigt inlägg (?)

 Ett citat, rakt upp och ner:

"Vi har alla rätt till liv, frihet och sökande efter lycka. Samtidigt har vi ansvar för att dessa rättigheter omfattar alla. Liberal individualism är därför oförenlig med en egoism där man bara ser till sig själv. Liberalismen betraktar alla människor som jämlikar – men inte som lika. Kraven på jämlikhet betyder inte att alla skall leva likadant, utan att alla skall ha möjligheter att utvecklas som självständiga människor.

Den enskildes värdighet och integritet får inte kränkas. Staten skall behandla alla människor med lika hänsyn och respekt och skydda den enskildes rätt så länge hon inte kränker andra människors lika rätt. Detta skydd skall gälla mot offentliga och privata makthavare lika väl som mot fördomar och intolerans."

Direkt ur Folkpartiets partiprogram. Jag gillar.

Etiketter:

5 kommentarer

  1. Karl-Gustav Sjöström

    Inte alls torrt och tråkigt, Monica! Kunde jag bara lita på att allt som Folkpartiet gör på eget initiativ eller under trycket från allianskamraterna står i överensstämmelse med detta, skulle även jag bli folkpartist.

  2. Berith

    mycket vackra teorier, måtte verkligheten stämma med dessa vackra rader! Blir roligt följa dej även i fortsättningen!

  3. Monica Wahlström

    Svar till Berith (2010-04-08 09:49)
    Hej!
    Ja, det är alltid ett visst avstând mellan den ideologiska basen och det praktiska, och lokala uttrycket. Men, jag hoppas verka ât detta hâll iallafall!

  4. Charlie Svedmark

    Skillnaden mellan Folpartiet(alliansen) och vad jag tror på, sosialism, är att när alliansen pratar om de som stat/kommun står för, även kallat ”välfärden” så har man jag:et i centrum. Enligt mitt sätt att se på saken anser jag att vi:et skall stå i centrum. Alla mäniskor kan eller har inte möjlighet att välja vad som är bäst. Därför tycker jag att vi har ett ansvar för ALLA mäniskor i vårar samhälle och inte bara dom som har möjlighet att välja utifrån ekonomi eller social klass. Roligt att du har gett dig om i politiken, det är ju i alla fall där man kan påverka beslut ganska direkt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.