Monica Wahlström, Vännäs

När VK inte skriver sanningen – om mig!

Idag har jag med oerhörd förfäran läst en notis från VK i lördags. I papperstidningen. Det står att kommunen inte kommer fatta beslut i frågan om ensamkommande barn förrän i september på grund av att IFO-chefen inte är färdig med en utredning om detta som hon "leder".

  • IFO-chefen leder ingen utredning om flyktingbarn.
  • IFO-chefen har inget formellt uppdrag alls i frågan om ensamkommande barn.
  • IFO-chefen har däremot medverkat i en utredning som en utredare vid namn Maria Stefansson ledde när hon var anställd vid Vännäs kommun.
  • Utredningen är färdig.
  • Eftersom den ansvarige utredaren inte längre arbetar vid Vännäs kommun har jag – i egenskap av IFO-chef – blivit kallad att föredra utredningen vid Kommunstyrelsens arbetsutskott IMORGON (11/5-2010).
  • Se gärna kallelsen till Kommunstyrelsens arbetsutskott (finns på kommunens hemsida, eller här, punkt ett på dagordningen, tredje sidan i dokumentet).

Jag har ikväll ringt till kommunalrådet i Vännäs kommun, eftersom han citerades i tidningsnotisen. Han säger att journalisten – Benny Stiegler – nog inte fått ihop olika saker. Det som inte är färdigt är översyn av flyktingmottagningen. Den frågan är inte IFO-chefen på något vis alls, överhuvudtaget inblandad i. Kommunalrådet menar att journalisten nog helt har rört ihop det. Och, "du ska ju upp i AU imorgon ju".

Ja det ska jag.

Jag är minst sagt upprörd och arg över att bli utlämnad, med namn och i mitt jobb på detta vis.

Jag inte har för avsikt att skriva om mitt arbete på denna blogg, men att bli "uthängd" på grund av en journalist som inte tar reda på saker och ting gör att jag tillåter mig detta inlägg!

Och jag kommer skriva ett mail till Benny Stiegler och be honom korrigera sig – i papperstidningen.

Etiketter:

6 kommentarer

  1. Monica Wahlström

    Tja, man blir ju liksom frustrerad! Jag är mycket mån om att sköta mitt arbete. Att ”få skulden” för något där jag gjort vad jag ombetts, känns ganska surt! Ska ringa till journalisten istället för att skriva, har jag tänkt! Sen kanske han inte bryr sig, men, jag vill gärna fråga hur han gör sin research!

  2. Annelie E

    Vi som känner dig vet att du är väldigt ambitiös och tar ditt arbete på största allvar! Vi har tur som har dig där du är!

    VK har dock tyvärr de senaste åren haft en tendens att inte alls vara särskilt grundliga i sin research. De har skrivit på de första uppgifter de fått in utan att nödvändigtvis kollat upp dem närmare. Kan nämna i alla fall ett par ordentliga övertramp som gjorts där jag har personlig kännedom.

    Trist blir det för oss läsare också när vi inte känner att vi kan lita på att vi får en ärlig och korrekt bild presenterad för oss.

  3. Hans-Inge Smetana

    Ja Monica du fick ju pysa lite frustration även på KSAU idag. Inte beror det på dej det vet vi ju. Och med tanke på farten i föredragningen så kan jag inte heller se att du sinkat det hela 🙂
    Tror inte du ska ta det så allvarligt. Vi som känner dej vet att du gör ett bra jobb. Men det är ju inte bra att det som står i tidningen inte är sant pga dålig undersöking av fakta. Men Benny är en av de reportrar jag har stort förtroende för. Och det är inte många inom journalistkåren jag har det 🙂

  4. Monica Wahlström

    Svar till Hans-Inge Smetana (2010-05-11 23:26)
    Nja, frågan hur allvarligt man ska ta det – trots allt kan ju personer intresserade av frågan, få uppfattningen att det är försenat av en tjänsteman istället för av er politiker…

    Undrar också – pratade jag FÖR fort i tisdags? Blev det svårt att hänga med?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.