Monica Wahlström, Vännäs

Först på Vännäsbloggen om Gaza

Ja, det är ju viktigt för oss att blogga om Vännäs och sånt som händer här hos oss. Blev ändå lite förvånad när jag – efter flera dagar med allt för mycket annat (läs trädgård och hembestyr) läser igenom och kollar av, och ingen har nämnt händelsen ännu.

Nu är det inte lätt att skriva om Israel-Palestina och den konflikt som finns där och spridd över mellanöstern. Så det är enklast att låta bli.

Själv tror jag man måste vara mycket nyanserad. Inget är enkelt.

Det är helt fruktansvärt att människor har dött! Riktigt, riktigt illa. Men sen är det inte lätt att veta precis  vad som hänt och hur. Personligen anser jag att det är en provokation att åka till en blockerad hamn. Men, jag anser också att det verkligen är allvarligt, fruktansvärt allvarligt och oacceptablet att aktivister har dödats.

Så här säger Folkpartiet på sin hemsida:

"- Det som har inträffat är väldigt allvarligt och det är djupt beklagligt att människor har fått sätta livet till. Vi kan aldrig acceptera våld mot humanitära konvojer, säger Erik Ullenhag, partisekreterare (FP).

– Visar det sig att det dessutom har skett på internationellt vatten är det ytterligare ett brott mot folkrätten.

– Utrikesminister Carl Bildt har fört upp frågan på EU-nivå, vilket är bra eftersom det nu krävs ett gemensamt agerande från EU-ländernas sida."

Etiketter:

13 kommentarer

 1. Karl-Gustav Sjöström

  Folkpartiets ställningstagande är det väl ingen som är emot. Det är först när någon gör något aktivt i frågan som det blir svårt.

  ”Talk the talk is one thing but walk the walk is another”.

 2. Monica Wahlström

  Svar till Karl-Gustav Sjöström (2010-05-31 22:02)
  Nej, jag tror ingen är emot Fps ställningstagande. Men, jag ville lyfta fram Folkpartiets officiella ställning i mitt inlägg!

 3. Isak

  Bästa Monica, ja nog är du nyanserad alltid. Dom flesta
  alliansföreträdarana tyckte att det var helt OK när Is-
  rael avrättade 1400 palestinier varav dom flesta var ci-
  vila, kvinnor och barn för 1.5 år sedan. Att Carl Bildt
  fördömde det senaste dådet, är bara ett spel för galleriet.
  Att du måste stödja ditt ställningstagande på vad Folkpar-
  tiet tyckte först, är ju bara beklämmande. Men du kommer
  säkert att gå långt inom Folkpartiet.

 4. Rune

  Instämmer helt i ditt resonemang Isak!!
  sen verkar Vännäs-bloggen vara nedlusad av ett gäng som vill profilera sig politiskt och som verkar inneha en inbördes beundran!
  P.S på min t-shirt skall stå! ”jobba centern under 4%”

 5. Annelie E

  Rune: Det är väl inget som hindrar att du startar en egen blogg i kontrast till alla politikerbloggar. Skulle själv gärna se fler ”privatpersoner” blogga.

  Isak: Även du verkar ha en hel del intressanta åsikter och tankar. Inte funderat på att stå för dem mer officiellt i en egen blogg?

 6. Monica Wahlström

  Svar till Isak (2010-05-31 23:48)
  Isak – först vill jag säga att det verkligen är roligt att jag har en trogen läsare i dig – jag vet ju alls inte vem du är, och det är kul med läsare som inte är ”redan gamla bekanta”.

  Anledningen till att jag har redogjort för Fp:s ståndpunkt är för att jag ju i den mer politiska delen av bloggen är just folkpartist. Jag har etiketterat inlägget ”internationellt”, och jag tror att många vk-bloggläsare kanske inte tar reda på fp:s ståndpunkt, därför förmedlar jag den. I denna del överensstämmer den med min egen, vilket inte alltid är fallet. Men nu var det så!

 7. Monica Wahlström

  Svar till Rune (2010-06-01 07:58)
  Hej Rune! Nu är det så att jag är en av dem som verkligen önskar ett intensivt och bra allianssamarbete i Vännäs. Att samvera är inte detsamma som att beundra. Sen tror jag ditt inlägg är en form av indirekt kritik mot vänstern som är mindre aktiva på bloggfronten – men det får stå för dem!

  Håller helt med Annelie – aktivera dig politiskt! Ett litet tips är dock att istället för att bara inrikta sig på att vara emot ett visst parti, fokusera på några viktiga sakfrågor. Lycka till!

 8. Monica Wahlström

  Svar till Annelie E (2010-06-01 19:08)
  Rune är ny för mig, och jag vet inte hur mycket han kan komma att ha på hjärtat, men en blogg är ett bra sätt att skriva av sig! Att Isak har blogguppslag för flera veckor är tydligt!

 9. Isak

  Bästa Monica,kan redogöra för FP ståndpunkt i mellanöstern för 1.5 år sedan, för då var det OK i Björn Kjellssons
  tappning att mörda 1400 palestinier varav dom flesta var
  civila, kvinnor och barn. Vet inte om det också ”överens-
  stämmer med din egen” uppfattning. Tycker nog att Folk-
  partiet har för många lik i lasten för att vara trovärdiga
  detsamma kan man nog säga om Carl Bildts lissmande. Sedan
  har jag för mig att du har efterlyst kommentarer på ditt
  bloggande. Eller har jag fel. Och vad är problemet anonyma
  Annelie E.

 10. Monica Wahlström

  Svar till Isak (2010-06-02 00:05)
  Isak – jag inser att bloggandet är ganska ”egoistiskt” därför blir jag glad över varje kommentar! Och, som jag skrev längre ner, jag tycker det är roligt att du är en trogen läsare!

  Det finns säkert mycket hos Fp som jag inte sympatiserar med fullt ut. Det är omöjligt att hitta ett parti som till 100 % överensstämmer med mina uppfattningar i alla frågor. Men, det är ändå viktigt att engagera sig, och Fp är det parti som jag tycker är mest ok. Allt är inte bra. Jag har tittat mer till ideologiska saker än att studerat sakfrågor i detalj bakåt. Fortsätt kommentera, det uppskattas!

 11. Annelie Eriksson

  Inget problem här. Tycker bara att alla dina inlägg skulle göra sig bättre i en egen blogg då du verkar ha en hel del att säga och det kanske inte kommer till sin rätt i någon annans blogg.

  Sen har jag förkortat Eriksson till E av den enkelhet att Monica redan vet vem jag är, men för all del, jag kan skriva ut det i framtiden!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.