Monica Wahlström, Vännäs

Bjuder Miljöpartiet i Vännäs upp till dans?

I kommentar till mitt förvånade inlägg angående Miljöpartiets i Vännäs plötsliga uppenbarelse i kommunpolitiken har jag försökt få svar angående eventuell valsamverkan mellan det lokala Miljöpartiet och S+V.

Så här svarar Krister Andersson: "Vi går till val på vårt eget program och någon valsamverkan har aldrig varit aktuellt."

Är det månne en vågmästarposition man är ute efter? Utan att ge vännäsborna möjlighet att veta vilket håll det bär om man röstar grönt?

Då blir det att tänka till!

10 kommentarer

  1. Rickard Nygren

    Jag tror det bär av framåt!
    På samma sätt som Fp och S ibland bildat majoritet på kommunnivå, och Mp förtjänstfullt lett t.ex. Kalix, kommer Miljöparitet säkert bidra till Vännäs bästa.

    Grattis till ett grönare Vännäs!

  2. Silla

    Heja Alliansen med er blir Vännäs både grönare och mer välväxt.
    Mp spelar inte rent spel. Bara floskler om att vara nån politisk vilde i mitten, vänta bara till moderpartiet fräser och alla springer till vänster…

  3. Malin Karlsson

    håller förstås med Rickard att Vännäs är att gratulera till ett Miljöparti att lita på! På kommunalnivå runt om i landet finns många exempel på styren som inte följer blockpolitiken på riksnivå. Miljö- och naturfrågorna i Vännäs har varit bortglömda alldeles för länge. En stark lista med kandidater har kommit till stånd efter att vårt förstanamn Emma företrädde i MP:s stånd på Vännäsdagarna. Hur kul som helst! Manifestet har vi jobbat fram tillsammans sedan dess och det blir allmän kännedom alldeles strax! Vi har mycket bra stöd från partiet utan krav på valsamverkan åt något håll.

  4. Monica Wahlström

    Svar till Rickard Nygren (2010-08-26 13:16)
    Att inte ge väljarna en chans att veta i vilken säck deras röst hamnar kan verka en aning populistiskt!

    Visst är det annars kul, men väldigt plötsligt och utan förvarning… och sent…

    Sen är ju det nya formella och starka samarbetet med S+V helt nytt – tidigare samarbeten på lokal nivå har ju skett när det inte varit en rödgrön sammanslutning av det slag som sahlin nu tagit fram. Så, frågan kvarstår!

  5. Monica Wahlström

    Svar till Silla (2010-08-26 15:01)
    Silla – jag tror du har en del poänger! Undrar också hur det kommer att vara på lokal nivå efter den nyordning som jag refererar till i Rikards inlägg. Och, en aning populistiskt känns det faktist att inte vilja köra med öppna kort – särsklit som man satsar på lokalpolitiken bara två månader före valet!

  6. Silla

    Inbilla mig inte att Mp i Vännäs inte kommer att få rösta emot det som är Mps inställning i frågor. Mp får nog kallt räknas in i vänstergruppen. Trovärdigt manifest på två månder? Aldrig i livet min röst.

  7. silla

    Förresten, stark lista inte ett namn som har varit med. Nä, innan ni har suttit era timmar är ni less och borta som förut.

  8. Monica Wahlström

    Svar till Malin Karlsson (2010-08-26 17:14)
    ”utan krav på valsamverkan” – när ni kommit igång så sent och ännu inte presenterat något kanske du kan förstå att det känns populistiskt?
    Naturligtvis är er närvaro som sådan positiv, men, det är mer formen och avsaknaden av besked av vart en röst på er hamnar. Detta blir ju tydligt med riksdagsvalsedeln i år,men mer komplicerat just i Vännäs! Tror man att man röstar lika och kommunröster hamnar i koalition med alliansen i Vännäs (vilket jag förstås skulle föredra 🙂 kanske man som väljare känner sig lurad!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.