Volkswagen AG i Brattsbacka

Så det var alltså inget aprilskämt ändå! I början på månaden råkade jag se en rubrik i vårt husorgan Süddeutsche Zeitung där namnet Brattsbacka förekom. Så här stod det:
”…Der Industriekonzern Volkswagen AG hat beim schwedischen Äquivalent des Kraftfahrt-Bundesamtes die Erlaubnis beantragt, neue Modelle in Schweden zu testen, insbesondere an Teilen des Länsväg AC 533 (Nyåker-Norrfors) und des Länsväg 540 (Brattsbacka-Långvattnet-Bjärten). Ziel ist es, Radaufhängung, Federung, Stoßdämpfer und Bremsen unter extremen Straßenbedingungen IRL zu testen…”
Övers.: Industrikoncernen Volkswagen AG har hos den svenska motsvarigheten till Kraftfahrt-Bundesamt (Trafikverket) sökt tillstånd att utöva testkörning av nya modeller i Sverige, närmare bestämt på delar av Länsväg AC 533 (Nyåker-Norrfors) och Länsväg 540 (Brattsbacka-Långvattnet-Bjärten). Syftet är att testa hjulupphängning, fjädring, stötdämpare och bromsar under extrema vägförhållanden IRL.
Bekräftelsen kom idag när jag läste att Nordmalings kommun har fått en formell förfrågan från Trafikverket om hur kommunen ställer sig till att starta planeringen inför våren 2022 då testerna beräknas starta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.