Ekonomisk kris och S motarbetar förslag för att få en ekonomi i balans

Individ- och familjenämnden gav i onsdags förvaltningen uppdrag att se hur de kan effektivisera och förändra servicenivåerna för att på så sätt klara personalbristen och sänka kostnaderna. I ett tilläggsyrkandet ville Liberalerna även ge förvaltningen i uppdrag att se över vad i nämndens verksamhet som inte behöver utföras i egen regi.

Yrkandet avslogs av den styrande majoriteten och Vänsterpartiet.

För mig är det obegripligt att S+MP inte är villig att vända på alla stenar i den stora ekonomiska kris nämnden befinner sig i. Att direkt avfärda Liberalernas förslag som handlade om att utreda vad som i nämndens verksamhet helt eller delvis inte behöver utföras i egen regi är märkligt. Då tycker jag att det känns något oseriöst att dessa partier sedan kan komma att sitta och säga att de visst har vidtagit alla åtgärder som finns vad gäller besparingsåtgärder.

Det som också är märkligt är att med Liberalernas yrkande så hade man även kunnat utreda om exempelvis civilsamhällets organisationer kunde utföra vissa delar av verksamheten. Det handlar alltså inte bara om att man säger nej till privata organisationer utan även civilsamhällets organisationer.

Vi i Liberalerna är intresserade och villiga att vända på alla stenar och undersöka allt som är möjligt för att få en mer ekonomi i balans. Det är så man bör göra i tuffa tider. Att då gömma sig bakom ideologiska skygglappar är tröttsamt.

 

 

6 kommentarer

  1. Leif

    Bänghögerns konstprojekt att privatisera precis allt. Kan ni inte hålla det till haverier som Stockholm och liknande. Vi vill inte ha eran skit här uppe

    • hannalun (inläggsförfattare)

      Nu är inte meningen att privatisera allt. Tilläggsyrkandet handlade om att UTREDA vad som kan helt eller devis göras i annan regi. Utreda är inte samma sak som att besluta. Ska politikerna kunna fatta nyanserade och rätta beslut så anser jag att det underlag vi får har som grund i att man utrett precis ALLT, vilket innefattar Liberalernas tilläggsyrkande.

  2. tjalle

    S och MP tycker allt är fel så länge de inte själva kommer med förslagen. Men efter ett tag brukar de adoptera förslagen och då är de helt plötsligt skitbra. Politik är idag bara ett fulspel utan hänsyn till resultatet, makten är viktigast . Detta gäller samtliga partier !!!!!

    • hannalun (inläggsförfattare)

      Ja, såklart är vi andra oppositionspartier van vid att S gör detta oavsett riksdag- region eller kommunnivå.

  3. Basic Rules

    ”Vi i Liberalerna är intresserade och villiga att vända på alla stenar och undersöka allt som är möjligt för att få en mer ekonomi i balans. Det är så man bör göra i tuffa tider. Att då gömma sig bakom ideologiska skygglappar är tröttsamt.”

    Just det ta av er skygglapparna och börja med att jmf kommunen med jämföra bara sådana, vilka, ja börja där.. Där är kommunalskatten är mycket lägre, men ändå så fungerar det okey. Men okey är inte okey för Umeås del i nuvarande läge!

    • hannalun (inläggsförfattare)

      Du sätter ord på någonting intressant gällande det som handlar om att Umeå har en sådan hög kommunalskatt och trots det sitter i samma svåra situation som andra kommuner. Därför är jag också emot alla förslag från S (också V) som handlar om att höja kommunalskatten då S ofta tror att det är den enda lösningen till alla problem i kommunen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Senaste kommentarerna
Kategorier
RSS Nytt från vk.se