Ny ledning för Liberalerna Umeå

 

 

Igår valdes jag av medlemmarna på Liberalerna Umeås årsmöte till ny gruppledare. Nu är siktet ställt framåt och jag är optimistiskt till att vi nu kan börja bygga grunden för en fungerande organisation tillsammans med kommunföreningens styrelse med den nyvalda ordföranden Badro Laajab.

Som gruppledare kommer jag nu att ägna mycket tid åt att tillsammans med fullmäktigegruppen skapa en strategi och vision för det politiska arbetet, huvudsakligen baserat på vårt valmanifest, som idag saknas. Det här var ett arbete tidigare gruppledare Björn Kjellsson påbörjade 2021 den tid han var gruppledare tills han en kort tid senare gick bort. Vi ska nu fortsätta detta arbete i Björns anda och med den ideologiska kompass han förespråkade partiet att ha. 

Jag bifogar pressmeddelande i sin helhet som skickades ut igår kväll efter Liberalerna Umeås årsmöte. Några fler kommentarer utåt kommer jag inte att göra angående bytet av det yttersta ledarskiktet i partiet lokalt.

 

Pressmeddelande Liberalerna Umeå 18 februari 2024

Under söndagen arrangerade Liberalerna Umeå det årliga årsmötet. På mötet beslutade medlemmarna att enhälligt välja Badro Laajab till ordförande för lokalföreningen och Hanna Lundin Jernberg till ny gruppledare för partiet med säker majoritet. 

För ett parti som tror på meritokrati är det ett styrkebesked med två kompetenta kandidater till lokalföreningens topposition. Jag är stolt över att vara medlem i samma parti som Hanna och Maria och ser fram emot att jobba tillsammans med den nyvalda gruppledaren för Umeås socialliberala parti, säger Badro Laajab ordförande Liberalerna Umeå.

Efter gruppledarbytet ser vi att Maria Lindvall, en politiker med lång erfarenhet, kommer att bidra med sin kompetens inom de sakfrågor som Liberalerna ska driva. Hennes medverkan i fullmäktigegruppen ser vi fortsatt positivt på. 

Jag har lovat Liberalernas medlemmar på årsmötet att skapa nya strukturer för att öka transparensen och bygga tillit mellan medlemmar, föreningsaktiva och förtroendevalda. Det är ett löfte jag tänker hålla, säger Hanna Lundin Jernberg, gruppledare Liberalerna Umeå.

Umeå kommun står inför stora utmaningar, inte minst när det gäller skolan, bostadsmarknaden och socialtjänsten. Socialdemokraterna har styrt Umeå kommun alldeles för länge och nu kommer vi arbeta för att presentera ett liberalt alternativ till 2026 med både hjärta och hjärna i politiken. 

 

För ytterligare information kontakta:

Badro Laajab

[email protected]

Hanna Lundin Jernberg

0702067081

[email protected]

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Senaste kommentarerna
Kategorier
RSS Nytt från vk.se