Tyst inom socialdemokratin

Det råder en märklig tystnad inom socialdemokratin där man i annat fall kan få höra eller se hur uppåt det är. Det verkar nu blivit nedtryckta i skoskaften och piper inte ens som en liten mus. Att ta någonting för givet, sitta säkert om man så vill oavsett hur väljarstödet kan se ut i totalen verkar de försöka skygga sig ifrån. Deras taktik har hela tiden bara varit försöka hålla sig kvar vid makten genom olika pakter och avtal. Miljöpartiet har stått dessa bi vid deras sida oavsett hur mycket det stormat. I slutskedet fick man vända sig till Centern och trodde på så vis man kunde regera. Nu var inte Centern särskilt pålitliga och fick också ta befälet hur det skulle styras, eller hur samtalen skulle ske, eller rättare sagt inte fick ske. När Vänstern framförde sina krav med Magdalena var det på förbjuden mark enligt C. Omröstningen skulle ske utan att man fick prata med varandra, hur lyckat är det? Inte alls. Man måste kunna prata med varandra och förhandla det är ju det politiken handlar om. Jag tycker på sätt och vis Miljöpartiet gjorde rätt. Det här är ohållbart i längden och låta – som i det här fallet – låta Centern hålla i taktpinnen.

Redan i tidigare skeenden skulle S istället ställt ultimatum och hade de inte lyckats skulle de avgått. De hade de tjänat på själva, men som de såg skulle Sverige då omkull. Nu står vi där vi där vi står och kommer Sverige gå omkull nu?

Händer inget speciellt är man ju chanslösa inför valet, speciellt om man tänker låta Centern få inflytande. De är ju trots allt ett litet parti med stora ord om ”mitten”. Ja må så vara, stanna där då. Det måste ha någon luta sig mot om de ska kunna få inflytande. Många är nog besvikna på Centern idag den röra de ställt med. Även talmannen var fundersam hur det hela hade utvecklats. Så går det när man inte pratar med varandra.

Blir det nu Magdalena igen som röstas fram måste hon stuva om rejält i sin regering och låta huvudena rulla. I annat fall kommer det inte bli några nämnvärda förändringar i hur Sverige kommer styras. Samma hattande, undanflykter och de obekväma besluten bordlägger man och låter de gå vidare till utredningar. Jag tror svenska folket är trötta på detta mygel nu. Det kan bli så tokigt att de t o m får hjälp av Sd rösta igenom vissa frågor om de får regeringsmakten. Sossarna kan vrida och skruva på sig hur mycket de vill, det är så demokratin fungerar. S har ingen ensamrätt styra Sverige.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.