Bra med enbart en S-regering

Om de nu håller vad de lovat Mp och C rösta fram Magdalena igen som statsminister, men det vet man ju inte vad C kan få för sig? Det är ett högst opålitligt parti som endast fikar efter försöka placera sig i maktposition. De längtar nog till till när de hette Bondeförbundare och när gamle Hedlund var deras deras ledare. Samtidigt är det nog nästan identiskt med Socialdemokraterna som även då periodvis styrde med dåvarande Hedlund och Bondeförförbundet. Det var en helt annan tid då. Bondeförförbundet fångade upp många av de småbönder som då fanns, inklusive även de stora och som S lät skatta bort allt som var litet. Hade det sett ut så idag, eller såg ut innan vi började komma in på planekonomin liknande det som skedde i Sovjetunionen när Lenin tog makten och förstatliga jordbruket och mer än det. Nå lika hemskt blev det ändå inte i Sverige, men vi kunde önskat en bättre utveckling.

Med bättre utveckling menar jag inte vi skulle gått den väg som i motsats Amerika fick. Där gick utvecklingen i andra riktningen. Det var de som kunde bli förmögna, köpstarka och ledande i utvecklingen som det betecknas, kunde styra samhället. Det var eller är naturligtvis inte bra heller. Så säger jag, andra tycker säkert det är bra just detta och här kunde både S och M vara inne på samma linje. De stora företagen är de som främst gynnats i Sverige. Företagen, inte minst Wallenberg imperiet har inte sällan gått hand i hand med både M och S. Tar vi både Norge, Finland och även Danmark som genomlevt kriget har där utvecklingen kommit i kappa oss. Så visst kan Sverige varit misskött ur det perspektivet. Det har heller inte varit bra med för mycket vänster i i den svenska politiken. Såg ett inslag från 80-talet när man införde lärarlösa lektioner??? Inte undra på att den svenska skolan undergrävt sig själva och att det nu blivit jobbigt behålla både ordning och bra undervisning.

Som poäng i hela inlägget vill jag ändå säga att det var bra MP lämnade koalitionen med S. Att Mp under sin tid kunde vara nödvändiga inom området miljö och där förbättringar som då var närmast groteska i hur vår miljö direkt undergrävts och inte minst bidrog S till det. Miljöpartiet saknar den bredd som skulle vara önskvärd och att de nu lämnar regeringen kan var bra för hela utvecklingen och kanske för båda två. Det finns ändå ”knepiga” figurer inom Mp som driver de frågor de är satta till som ger sken av vidlyftighet. Eller av dåliga kunskaper som de inte har någon kännedom i. Miljön är deras signum, men borde de inte ha en lite större bredd också?

Jag tror det blir bättre nu med enbart en S-regering och en ny statsminister. Blir hon vald kommer mycket att förändras med tiden. Alla (muntliga) löften som hon säger ska uppfyllas (som kan ha ingåtts mellan S+Mp) tror jag de kan känna sig blåsta på. Här får hon nog rätta in sig i ledet vad de övriga i riksdagen trycker om hon vill sitta tiden ut framtill valet. Hur valet kommer se ut beror på vilka statsråd hon väljer. Blir det ”mesarna” som hittills varit, då kan hon glömma framgångssagan att bli första kvinna leda en S-regering. Längre fram skulle kanske tilläggas.

Tycker det var bra att den gamla trenden är bruten med utfrysningen av SD. Nu får se vad de duger till när de fått mera ansvar. Ingen ska på förhand dömas.

Spelet med utfrysningar och paktbildande ser vi nu resultatet av. Det går inte längre.

2 kommentarer

  1. Jörgen k

    Om jag inte minns fel så hade Vilhelmina 1941, 208 st jordbruk som levererade mjölk till andelsmejeriet. Hur många levererar mjölk idag från Vilhelmina och var i fridens dagar är mejeriet?

    Det var andra tider då och det politiska därefter, vissa saker saknar man men andra delar måste man verkligen ta lärdom av.

    Ska man ha demokrati enligt regeringsformen så bör man inse att folket väljer vid valurnorna och det är vad det är. Konsekvensen att peka finger och sätta sig på allt för höga hästar är att fallet blir högt och konsekvenserna därefter. Den sista tiden är naturligtvis ett lysande exempel hur illa fallfrukten ”flat’n” då den träffar backen.

    Nu är det 10 månader till valurnorna och för att få någon trovärdighet i systemet åker nog Magdalena Andersson på statsministerposten som en renodlad Marionett, det är nog dit det lutar.

    Löfven skulle avgå om han inte fick igenom sin budget, andra ord från Andersson så hon lär nog bli vald igen under dessa besynnerliga förutsättningar.

    • edor, Vilhelmina (inläggsförfattare)

      Jag tror inte det blir så stora förändringar vem eller vilka som kommer styra efter -21. I alla fall inte för mig, jag jobbar ju inte och den lilla inkomst jag har från pensionen kan knappast någon ta ifrån mig. Det står på pensionsbeslutet jag kommer ha den till jag dör. Jag inte ordagrant ”dör”. Pratar vi om skatter och skattesänkningar gjorde S genom Löfven den största skattesänkningen genom tiderna genom att ta bort värnskatten. Men det vill väl S inte höra?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.