Thomas Hartman

Snurrigt i Folkpartiet

FÖRVIRRAT? Det är uppförsbacke för folkpartiet. Jan Börklund hade som bekant en virrig ökenvandring i TV-rutan. Dessutom görs två fullkomligt motsägelsefulla utspel från folkpartiet ungefär samtidigt. Intressant. Vad håller de på med i det lilla ljusblå partiet egentligen? 

Folkpartiet i Skellefteå gör ett utspel. De vill prioritera vård – inte tåg:

"Barnkliniken och vården i inlandet ska priortieras i stället för kollektivtrafik och kultur. "

Samtidigt gör folkpartiet på länsnivån ett utspel för att få just mer tåg:

"Folkpartiet föreslår två nya linjer för pendeltåg, dels Vännäs-Holmsund, dels Vindeln-Nordmaling. – Jag tror att det går att genomföra, säger Nicke Grahn, ordförande för Folkpartiet i Västerbotten."

Vad är det som gäller egentligen? Det är inte bara partiledaren som ger ett märkligt intryck.

Thomas Hartman

Etiketter: , , , , ,

3 kommentarer

  1. Nicke Grahn (fp)

    Hej, hej!

    Om du lyssnar på vad mina partivänner i Skellefteå säger är att kollektivtrafiksatsningarna och kultursatsningar inte får gå ut över vården i Skellfteå (och Lycksele). Det är väl självklart.

    Som du säkert vet, är landstinget inte ensam finansiär av kollektivtrafik. Biljettintäkter, statligt stöd m m står för en mycket stor andel. Det är faktiskt så att resenärerna står för en stor del av kostnaden för kollektivtrafiken. Dessutom förutsätter ny tågtrafik att parallell busstrafik minskar och att resandet ökar. Det är liksom meningen.

    Vänligen

  2. Thomas Hartman

    Nej Nicke. Det är bara att läsa innantill i Norran:

    – Det finns säkert 300-400 miljoner kronor per år att styra om från landstingets satsningar på Botniabanan, kulturhuvudstadsåret i Umeå och folkhögskoleverksamhet, säger Tore Söderström.

    Så var de med de tågen. Om folkpartiet får bestämma.

  3. Erik Bergkvist

    Hej på er,

    Intressant vilken okunskap Tore Söderström visar på när han pratar om att 300-400 miljoner kan styras om från kollektivtrafik och kultur. Landstinget lägger idag totalt 200 miljoner på detta så Tore verkar inte riktigt insatt i frågan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.