Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Personvalskampanj. Anna Maria Corazza Bildt…

Personvalskampanj. Anna Maria Corazza Bildt skulle ha ett seminarium kring personvalskampanjer i förmiddags, men vulkanutbrottet gjorde att hon fick köra ca 150 mil för att komma till Göteborg. Hon slog oss med nästan 50 mil. Hennes seminarium blev ikväll istället. Jag hörde till dem som var med trots den sena timmen. Inspirerande. En politiker som "sticker ut" lite från den diskretare svenskheten.

Etiketter: , ,

7 kommentarer

 1. Pär Andersson

  Bara inte Anna Maria Corazza Bildts utmanande osvenska nepotism biter moderaterna i svansen. Folk kanske tycker att det räcker med att fru Adelsohn och fru Reinfeldt tidigare lanserats som politiker.

 2. Jan Nilsson

  Svar till Pär Andersson (2010-04-16 22:05)
  Tror att det är ett och annat du missat. Nepotism blir helt fel ord, enligt min mening. Hon har haft en intensiv motvind och alls ingen fördel i partiet av att ha efternamnet Bildt. Hon flyttades ner långt under sitt provvalsresultat.
  Det är inte alldeles ovanligt att det blir fler politiker i en familj när man hamnar i den politiska miljön.

 3. Agneta Nilsson

  Kommentar till Pär Andersson: Lanserats som politiker? Försöker du marginalisera politiskt aktiva kvinnor? Filippa Reinfeldt har varit politiskt aktiv ungefär lika länge som sin man. Hon är en erfaren och duglig politiker, som har sitt uppdrag av egen kraft. Inte på grund av sin make, som du verkar antyda. När det gäller Lena Adelsohn Liljerot, så får man knappast en ministerpost för att man är gift med en tidigare partiledare.

 4. Pär Andersson

  Agneta: Jag kan be om ursäkt för den raljanta tonen när det gäller de sistnämnda, men i fallet Anna Corazza är förhållandet något annorlunda. Jag tror inte det är helt fel att misstänka att hon rider på makens kändisskap och därför har en politisk räkmacka att glida på. Och hade det varit Mauds eller Monas karlar som varit i samma sits som henne hoppas och tror jag att min reaktion blivit densamma.

 5. Arbetare

  Måste ändå instämma med Pär.
  Vad har Anna Maria visat som politiker i Sverige som renderar en plasts i EU???
  För de flesta en helt obekant politiker? som med pengar via personval representerar svensk politik utan att knappt kunna tala svenska. Om man är gift med en M är det då självklart och demokratiskt att köpa sig röster utan att ens debattera inför folket först???
  Vem är då denna representant i EU med sjukt hög lön, men utan identitet inför folket?

 6. Agneta Nilsson

  Pär: Tack för ursäkten! Den accepteras. Anna Maria Corazza Bildt har fått sin post i ett demokratiskt val. Att så många kryssade henne kan inte enbart vara Carls förtjänst.

 7. Jan Nilsson

  Svar till Arbetare (2010-04-17 21:05)
  Anna Maria har varit ute och träffat väldigt många väljare i en lågbudgetkampanj av sällan skådad intensitet. Hon har så långt jag ser inte kunnat köpa sig något. Förutom att en av hennes kärnfrågor är maten vi äter så har hon sagt att hon vill arbeta för en ökad förståelse mellan de olika delarna av EU. Det har tilltalat så pass många att hon nu sitter i EU.parlamentet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>