Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Strid och frid


Kom hem lite blodig idag och det var på tiden. De sista jaktlördagarna har det mest bara varit maten och godsakerna som gått åt.

Under dagen kom en av jakthundarna och hälsade på mig. Han lystrar till namnet Strid, vilket är rejält missvisande. Gladare och sällskapligare älghund får man leta efter, när han inte är ”på spåret”. Det blev till att hindra honom att ”fikadyka” i den öppna ryggsäcken, klia till fullt förtroende, koppla och återbörda honom till hundföraren.

När jag kom hem var det trots vädret tydligt att det är första advent. De sjuarmade ljusstakarna lyste i fönstren och påminde om Friden. Adventssångerna i husets luftrum förstärkte insikten att det faktiskt är mindre än en månad till jul. Jag tänkte återkomma till ”ankomstens helg” lite senare, kanske i morgon då jag också ska tala över en av adventstexterna.

Torsdagen och fredagen med social- och skolcheferna blev intensiva dagar för en som är ny på banan. Jag är trött än fast det mest blev lyssnande. En dag ute i friskt blåsväder lägger till en annan trötthetsdimension.

Under veckan passerade räkneverket på bloggen 900 000. Eftersom jag inte alls tror på den senaste tidens siffror är det med skepsis jag noterar det. Känns inte äkta.

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.