Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Budgetberedning


Det är Vännäsmoderaternas nestor och ekonomiske tungviktare Gösta Eklund som sitter som vår representant i årets budgetberedning. Ledamöterna har ingen lätt uppgift, men vad jag förstår har det varit en bra början. Trots att läget är riktigt kärvt.

Man kunde ana läget redan vid måndagens kommunstyrelse. Efter den senaste månadens vånda och smärtsamma beslut om byskolorna hade atmosfären kunnat förväntas vara spänd och dålig, men det var den inte. Det är inte underligt att journalister ibland tycker att Vännäs är bedrövligt tråkigt. Det är sällan det hettar till och det går snabbt över. Få konflikter får jäsa och puttra ihop till fördummande och energislukande bitterhet, om det alls hänt i modern tid. Prestigelåsningar är rätt ovanliga, vilket vännäsborna ska vara glada över. Det är dyra grejor. Dyrt är det också med mycket okynneskrångel som förlänger sammanträden in absurdum. Demokrati kostar, men vännäsbornas pengar går i alla fall inte till tjafs. Att slippa sånt bidrar också till att man slipper skämmas för att man är politiker.

Så har jag förstått att budgetberedningen börjat, i ett övergripande samförstånd och positivt diskussionsklimat. Jag tror och hoppas att det får fortsätta då, det räcker med svårigheter ändå.

Jag önskar budgetberedningen och Vännäs lycka till.

Etiketter: , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Katarina Henriksson

    Det är fascinerande att läsa ditt inlägg om budgetberedning och sedan läsa Åselepolitikernas blogginlägg om det budgetseminarium som de haft i veckan. Så olika det kan vara.

  2. Jan Nilsson

    Svar till Katarina Henriksson (2013-03-15 15:39)
    Hoppas det förblir fortsatt kreativ miljö i vår budgetberedning.Jag ska titta på Åselebloggarna. Egons har jag läst.
    Sen tycker jag att du ska skaffa ett konto här på VK.se också. Går att ha samma text på blogspot och här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>