Kräftfiske

Har provat kräft fiske för första gången i mitt liv. Riktigt kul faktiskt och gott.

Missade tyvär när burarna skulle läggas i men var med på morgonen när de skulle tas upp.

Svarta och fula, ser ut som stora insekter faktiskt. Vi fick 152 st men slängde tillbaka ca 50 för att de skulle få växa på sig till nästa år.

Kan ju låta mycket med 100 kräftor men vi var så många som skulle dela att vi fick 3-4 st var. Mig gjorde det inte så mycket då jag tycker det är lite kladdigt och joxigt att äta kräftor. Har aldrig lyckats få in rätta schvongen liksom. Men dom var så mycket godare än de frysta du köper i affären.

På plats fanns även en islänning som glad i hågen gick borden runt och bjöd på "sur haj" som vi fick skölja ner med islänks snaps. Det däremot var riktigt vidrigt. Trodde hela magen skulle vända sig.

Under helgen hann vi med att plocka hallon och svarta vinbär också. På kvällen när vi kom hem tog jag fram saftmajan och fyllde den med bär och socker. -Oj, vad mycket socker, utbrast Lisa förvånat.

Och visst, massor med socker är det i saft men annars blir den ju inte så god. Tänker i mitt stilla sinne att nyttigare saft än så här kan man nog inte dricka. Bara färska bär och socker som är en ren naturprodukt.

Värre är det med alla dessa light produkter som många köper för att det är "nyttigare" och innehåller mindre eller inget socker alls. Men här tror jag man lurar sig själv och sina barn. En massa kemikalier är tillsatta som ska försöka efterlikna vanligt socker och man tror då att det är ok att dricka hur mycket som helst.  

Men nu är det ju faktiskt så att saft och läskeblask ska man inte dricka hela tiden.

Det är ju samma med godis och glass. Inte ger vi ju våra barn godis varje dag. Inte ens sockerfritt godis tror jag de skulle få äta varje dag om det fanns. För godis får man bara äta på helgen.

Och glass, hur mycket socker är det inte i glass? Glass innehåller massor med socker. Men man kanske tänker att det tar ut varandra, light dryck mot en glass. Precis som att om du tar ett äpple efter du ätit en chokladbit så tar det ut varandra eller att kaksmulor inte är lika onyttigt som en hel kaka. Eller en frusen kanelbulle inte är lika onyttig som en varm.

När jag var liten sa min kompis pappa alltid att, -Inte är det så farligt med godis bara man kommer ihåg att borsta tänderna efter man ätit det.

Nä, bort med allt vad light heter, ät vanlig mat, men gör det med måtta, drick vatten och mjölk men lyxa till med saft och dricka ibland, njut av glass och godis men bara ibland och framför allt, vi måste röra på oss.

Glöm inte att borsta tänderna:)

En kommentar

  1. Tordan

    Vet du någon som säljer svenska kräftor ? Jag vill åxåkoka egna.. men hittar ingen som vill sälja. själv blir jag så ruskigt packad när jag äter kräftorna, undrar om jag har för mycket öl i lagen….

    Tordan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.