En hel helg…

…utan något speciellt att göra. Känns som att det behövs. Ska bara vara hemma och mysa, göra det som faller mig in.

Idag blev det bullbak. Har inte bakat sen före semestern. Men det blev något konstigt med degen. Jäste fint i bunken men sen jag bakat ut dem vill de inte jäsa upp. Sopade in dem i ugnen ändå och då kom dom liksom igång. Handlade på Willys i veckan och testade att köpa deras eget mjöl. Några kronor billigare var det, men mjöl som mjöl tänker jag.

Minns en gång då Jonas köpte Eldorados frysta torskfiléer. Torsk som torsk, tänkte han. Annars brukar vi vara lite skeptiska till de allra billigaste märkena. Ibland kan de funka men oftast är det värt de extra kronor man får lägga på hamburgarna eller ketchupen eller vad det nu kan tänkas vara.

Åter till frussetorsken, jag tog fram och tinade den lite försiktigt i micron, hm vad konstigt den luktar tänkte jag och funderade på hur jag skulle göra med middagen. Bestämde mig för att leta fram något annat och donera torsken (eller vad det nu var) till vår katt. Han blev ju glad förstås och glufsade i sig några bitar för att sedan gå raka vägen ut i hallen och kräkas 3 gånger! 

Stackars katt men vilken tur att jag inte serverade familjen detta. Lite konstigt att han åt av fisken. Har alltid tänkt att katter har förstånd att inte äta det som är dåligt. Dessutom brukar dom vara ganska kräsna. Annat är det med hundar. De glufsar ju i sig det mesta.

Hur som helst tror jag bullarna blev fullt ätbara men kanske lite stabbiga. En plåt blev kvar lite länge i ugnen och fick en mörkare färg men om man värmer dem lite innan de ska ätas så kanske det går.

Igår var vi på after work och sen gick vi på teater. Vid världs ände, med Profilteatern. Smaskig dialog som krävde en kopp starkt kaffe i pausen. Hade fullt sjå med att förstå det underförstådda och, varför ett par tanter i publiken skrattade så de höll på att kissa på sig hela tiden…? Visst var det roligt i mellan åt men…

Otroligt duktiga skådespelare med bl a "Stål Henrik" i en av huvudrollerna. Tänkte att vi kanske skulle fortsätta med en öl efteråt men vi var alla så trötta att var och en kröp in till sig.

ha en bra kväll, kram Maria

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.