Maxade tankar

Valsedlar och namn

Ingen bör väl ha missat att det är val till hösten och eftersom mitt namn finns på några listor så kommer det att bli lite olika inlägg med politisk inriktning. Jag har börjat titta på de olika valsedlarna för att se hur många Vilhelmina-namn jag hittar på de olika partiernas riksdagslistor. Det skiljer lite hur partierna har med listorna, en del har en lista för hela landet, en del har en lista för Västerbotten och sen finns partier som har både en lista för hela landet och en för Västerbotten.

 

Men för mig blev det lite intressant att se vilken placering de olika Vilhelmina-namnen fått på respektive lista men det säger egentligen inte så mycket om hur stor chans nån ska ha att bli invald till riksdagen. Allra mest förvånad blev att jag inte hittade ett enda namn från Vilhelmina på socialdemokraternas lista.

Men så här ser det ut:

10. Max Fredriksson Kristdemokraterna
11. Inez Abrahamsson Feminitiskt initiativ
13. Maria Kristoffersson Centern
17. Kristofer Älvring Piratpartiet
25. Annika Andersson Centern
62. Eric Axelsson Sverigedemokraterna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.