Maxade tankar

Jag – profitören del 2

Varför blev jag verksam som egen företagare inom vårdsektorn? Frågan har indirekt ställts och det kan nog vara på sin plats att försöka förklara historien bakom det. Är det sökandet efter profiten/vinsten?

 

Jag startade mitt företag 2005, innan dess hade jag ingen tanke på det. Jag hade jobbat som stafettdoktor under åren innan samtidigt med min ST-utbildning och då handlade det om att dryga ut lönen. Lönen som man hade som ST-läkare låg ju på en betydligt lägre nivå än som färdig doktor. Inte gjorde det saken bättre att landstinget avsiktligt förbigick mig vid löneförhandlingarna så att jag fick gå med en lägre lön än mina kollegor. Dessutom var och är jag ensamförsörjare av familjen och med 2 små barn och ett nyköpt hus behövdes ett tillskott av pengar. Då jobbade jag extra för profiten.

 

2005 skulle jag ha en distriktsläkartjänst och detta blev då i Arvidsjaur där jag tidigare arbetat som stafettdoktor. Jag jobbade 50% men fyllde på med rätt så mycket jour/beredskap under veckorna jag var däruppe. Men jag fick frågan om att jobba på företagshälsovården här hemma när jag var hemma. Det fanns då önskemål därifrån att jag skulle göra detta via egen firma och inte som anställd och därmed startade jag Medicin och Musik i Vilhelmina AB. Jag fick rådet att starta ett aktiebolag vilket jag gjorde.

 

Så fortsatte det under några år. Till sist blev det för jobbigt att vara borta från familjen under långa perioder (jag gjorde 2-veckorspass) så jag sa upp mig. Provjobbade i Vilhelmina, Åsele, Dorotea och Hoting och började till sist som anställd åt Jämtlands läns landsting.

fortsättning kommer……

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.