Glesbygden tvingas bekosta storstädernas investeringar.

Det ligger ett förslag att satsa drygt 200 miljarder på en höghastighetsbana mellan Stockholm, Göteborg och Malmö. En satsning som väl kanske kommer att gå lös på närmare det dubbla, om tidigare erfarenheter inom sådana byggnationer stämmer även här.

Och frågan är väl till vad för nytta ?!  Mig veterligen har de ganska bra kommunikationer och vägar, både av järn och asfalt, därnere. Troligen ska de väl spara in 10 eller 15 minuter.

Borde man inte se till att de tåg som går i dag kom fram i tid istället?

Här i glesbygden, både i norr och söder, har vi inga allmänna färdmedel som vi kan nyttja, vi tvingas köpa in stora robusta bilar, ofta fyrhjulsdrivna som ska kunna ta sig fram under de förfall som inträffar varje vår och höst.

Våra vägar sköts bara sporadiskt, ofta är de riktigt dåliga och sliter på våra bilar, med påföljande reparationer som följd.

Men till råga på allt höjs skatter och avgifter oavbrutet för att tvinga oss att köra mindre och använda mindre bilar. Men Jag känner ingen som bor efter dessa vägar som tycker det är något större nöje att färdas efter dem, än mindre köra omkring bara för att bränna lite bränsle.

Ändå får vi tillbaka väldigt lite av de skatter vi tvingas betala in, trots att vi inte kan välja allmänna färdmedel, då det helt enkelt inte finns några alternativ.

Att då vilja satsa på en höghastighetsbana mellan storstäderna tycker Jag rent ut är ett slag i ansiktet på oss som tvingas köra runt på glömda vägar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.