Det är inte Ja-sägarna som för utvecklingen framåt.

Jag fick igår ett samtal från en vän och Centerpartist,( Jo det finns dom som fortfarande vill vara vän med mig).

Han berättade att Han funderade på att, liksom Jag, säga upp sitt medlemskap och sluta som Centerpartist, Han frågade vad Jag tyckte.

Jag svarade att det vore synd, för det behövs folk överallt som är lite kritiska till saker som förs fram uppifrån, det behövs folk som inte köper allt som de som vill framträda som de ”godhjärtade”, som tar på sig världens ansvar och till varje pris tror att just det som de tror för dagen är rätt, kommer med.

Vi behöver folk som är skeptiska, och tänker både lite längre och i andra banor än vad de flesta gör. Till syvende och sist är det faktiskt de som för utvecklingen framåt.

Om ”Ja-sägarna” fått bestämma hade vi fortfarande bränt ”häxor” på bål, världen hade varit platt, och universums medelpunkt hade varit Jorden, Amerika hade inte varit ”upptäckt” och Storbritannien hade vikit ner sig för Hitler (tänk på det alla som svär över att de lämnar EU, utan dem hade vi stått oss slätt)

Men tack vare att det fanns folk som inte tog den enkla vägen och bara höll med hela tiden, upptäckte och avslöjades saker som Vi idag tycker är självklara.

Därför ska vi vara rädda om dem som opponerar sig och är lite ”tvärsemot” ibland, för det kan vara så, att det inte är majoritetsbeslut som gäller när det kommer till vad som är sant alla gånger.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.