Lycka till Löfvén!

 

”Vi ska ha den lägsta arbetslösheten i EU år 2020!” basunerar Stefan Löfvén ut på sossarnas första dag av partikongressen. Detta ska uppfyllas genom två saker:

 1. Antalet arbetade timmar i ekonomin ska öka

          och….*trumvirvel*

         2. Fler människor i arbete

 

Jag undrar hur lång tid det tog för denne ”potentiella statsminister” att komma på dessa två briljanta lösningar. Det var nog en gammal hård julnöt att knäcka. 

För det första så är förslagen inte medlen utan följdeffekten av en konkurrenskraftig och vital marknadsekonomi där företagen får möjlighet att utvecklas och expandera.

Det vore beundransvärt om socialdemokraterna skulle försöka analysera sina förslag som kommit under tiden efter Juholt för att stärka den svenska arbetsmarknaden. Högre skatter, höjd krogmoms och höjda arbetsgivaravgifter för unga är några av de jobbskapande åtgärder som lagts. Hur dessa skapar jobb är nog en gåta för Fader Fouras.

Den politik som bör föras ska premiera mer pengar i plånboken för medborgarna, utrymme för sparande och investeringar. Det ger en sundare privatekonomi och ger möjligheter för människor att starta företag eller spara pengar som därmed kan vitalisera andras investeringar. 

Grunden för all välfärd ligger i ekonomins möjligheter att generera kapital och företagande. På så vis ökar statens intäktssida och med fler människor i arbete minskar även statens kostnadssida. Då får vi vad Löfvén ser som medlet, men som vi alla bör se som följdeffekten av ett konkurrenskraftigt och företagsamt land.

Etiketter: , , , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer

 1. Micke

  Arbetslösheten är större idag än då alliansen startade 2006. Ungdomsarbetslösheten är så hög att man kan nästan beskriva det som en förlorad generation.

  Katastrofalt misslyckande.

  Skatterna har framförallt sänkt för dem med höga inkomster.
  Aldrig förr har en sån omfördelning av rikedom skett i Sverige där de rikaste har blivit rikare och de fattiga fattigare.

  Segregationen är på en alltime high och kommer att fortsätta stiga brant med alliansens vinstuttag i skola, vård och omsorg. Ett försäkringssystem ala’ USA är väl nästa steg? Man får hoppas sossarna lyssnar på sina medlemmar och snarast omöjliggör vinstuttag i välfärden.

  Att du ens nämner? krogmomsen som är ett skrattretande misslyckande som plöjt ner pengar i krögarnas fickor utan att skapa just några nya jobb. Vad ni i alliansen inte inser är att folk är giriga och ser först till sig själva, så även krögarna. Ni i alliansen gav bort en massa skattemedel till restaurangägare, helt ofattbart.

 2. Erik Jonsson

  Om Europa vill, och därmed våra viktigaste handelspartners, kommer Lövén att lyckas. För övrigt kommer Reinfeldt också att lyckas i detta scenario.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.