Stand-upparen Holmlund?

Undrar om kommunalrådet förbereder en ny karriär som stand-up-artist? Stand-upparna brukar ju försöka vara gränslösa och gärna bisarra. Göra satiriska kommentarer, gärna passera gränsen till det anständiga.

Det var kanske den egenskapen som Holmlund försökte testa i sin blogg igår kväll.

Som media rapporterar öppnade sydafrikansk kravallpolis under gårdagen eld och dödade ett stort antal strejkande gruvarbetare vid en gruva utanför Johannesburg. Djupt tragiskt.

Men Holmlund såg beskjutningen av strejkande arbetare i Sydafrika är ett exempel på vad man kan förvänta sig i ett land där Centerpartiet får inflytande. Pinsamt och plumpt.

Tyvärrr har allt fler som har svårt att ta den gode Lennart Holmlund på allvar, både på nationell eller regional nivå. För Umeå och Västerbotten är det ett problem.

Som bekant är det skillnad på att skratta med någon och skratta åt någon.

9 kommentarer

 1. Lars Gidlöf

  Jo.Plumpt skrivet men innebörden om arbetarfientligt parti stämmer ju på C. Detta men motstånd mot kollektivavtal,lägre löner,ja,inte för en 28 åring som aldrig jobbat men för andra unga,sämre anställningstrygghet etc

 2. Lars Weinehall

  Svar till Lars Gidlöf (2012-08-17 14:11)
  Lars,
  Vi är överens om Holmlunds plumpande. Ditt påstående om att Centerpartiet är arbetarfientligt är visserligen en ofta spridd (s)kröna, men blir inte sannare för att du upprepar det. 
  Hälsningar
  Lars

 3. Lars Weinehall

  Svar till HIH (2012-08-17 22:20)
  Jag tror att jag har tillräcklig kunskap om centern för att skilja på vad centern står för och vad andra påstår att centern står för. Välkommen åter med sakargument.

 4. Bergis

  Jag brukar säga: Jag saknar en svensk dröm. Vad är den svenska drömmen? Kanske svårt för många att sätta ord på vad det är. Brukar vara olika åsikter från år till år. Vi hade faktiskt en ganska stolt dröm i Sverige i början på 1900-talet. En dröm om att skapa ett samhälle byggt på solidaritet , respekt för individen och en beredskap att hjälpa den svage som inte kunde klara sig på egen hand. Det var en politisk vision, en politisk dröm. När den väl var genomförd så var det inte längre en politisk dröm utan den var ett kulturfundament för vårt land. Ägd av ingen men ägd av alla. Och varför jag berättar om den drömmen är att den har betytt mycket mer för svenskt ledarskap och utveckling i vårt näringsliv och i våra organisationer än någon kan tro. I amerikansk litteratur kunde man tidigare läsa om ”The Scandinavian Model” alltså den svenska modellen. Den där vi verkligen visar respekt för individen och inte bara dirigerar och kontrollerar kollektivet i våra verksamheter och organisationer. Så jag saknar den drömmen, en dröm som är värdig det här landet men som inte finns kvar idag. Jag tror att Lennart Holmlund ville värna den här drömmen och politiska visionen i sitt blogginlägg. Centern gör det uppenbarligen inte.

 5. Lars Weinehall

  Svar till Bergis (2012-08-18 10:56)
  Bergis,

  Jag delar din önskan om att politiker och partier borde lyfta blicken och försöka formulera färdriktningen på lite längre sikt. Många uttrycker detta i forma av en längtan efter en dröm om framtiden och diskuterar hur vi ska kunna utveckla välfärdssamhället utifrån de nya villkor som dramatiska omvärldsförändringar ger oavsett om de uttrycks i from av globalisering, klimathot eller social ensamhet.

  En viktig utmaning är att finna vägar att utveckla samhället på ett sån’t sätt att individens möjlighet att göra livsval respekteras och stödjs. Dessa frågor präglar också Centerpartiets diskussioner liksom många andra partiers.

  Med all respekt för din välformulerade fundering har kan jag inte läsa in något av detta i Lennart Holmlunds senaste skriverier.

 6. Bergis

  Jag tycker det är tragiskt att centern valde att introducera Stureplanscentern i ett försök att vinna storstadsröster. Det gamla bondeförbundet är blott bara en fossil numera. Kvar i partiet har vi Stureplanshögern utan förankring i vanliga människors livsvillkor. Som verkar tro att folks föds med en F-skattsedel och som tror att sänkt lön för unga och en urholkad LAS skapar flera jobb. I Sydafrika praktiserar man redan centerns politik. Lantarbetare som exempelvis producerar vin har dåliga löner och dålig arbetsrätt. Lennart Holmlunds liknelse om centerpolitik och apartheidpolitik är ändå ganska fyndigt för det handlar ju om diskriminering på arbetsmarknaden. Gäller inte bara arbetsmarknaden, gäller också hur regeringen behandlar våra pensionärer, sjuka och arbetslösa.

 7. Lars Weinehall

  Svar till Bergis (2012-08-18 17:10)
  Bergis, jag missade din nya kommentar.

  1. Centerpartiet har tusentals lokalavdelningar i 291 kommunkretsar (vissa kommuner har mer än en) runt om i landet. Stureplanscentern är en av dessa avdelningar. Stureplanscentern är inget som ”introducerats”. Det är en vanlig men dock ovanligt aktiv lokalavdelning.

  2. Bondeförbundet ändrade 1957 namn till Centerpartiet.
  3. Centerpartister är vanliga människor, väl förankrade.

  4. När det gäller LAS har centerpartiet föreslagit att turordningsreglerna ska breddas så att inte enbart anställningstid utan också nyckelkompetens ska räknas.

  5. Du försöker möjligen ta över Holmlunds mantel med försåtliga paralleller till apartheid. Men insinuationerna blir inte mindre plumpa för det!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.