”Din historia är även min historia”

För 2-3 veckor sedan publicerades min debattartikel Ett liv bland osynliga murar – besegra hat och fördomar i Västerbottens-kuriren. Jag minns att jag kände mig orolig och smårädd inför publiceringen. Vad kunde konsekvensen bli? Men reaktionerna på debattartikeln var över all förväntan! Så mycket positiv feedback som jag fick hade jag aldrig förväntat mig och det gjorde mig mycket glad när person efter person gav uttryck för ”Din historia är även min historia”.  Artikeln delades också 145 gånger på Facebook och twittrades om. Till och med människor i Stockholm och Västra Götaland hörde av sig och berättade att de läst den och delat den bland sina vänner.

I samband med VK:s publicering visade även Studenttidningen Vertex intresse för denna debattartikel. Inför septembernumret publicerades i Vertex min artikel under rubriken: Heteronormen skapar rädsla, ångest och hat.

Reaktionerna överraskade inte bara. Det känns också inombords, en värmande känsla, att mina tankar och mina erfarenheter, i mitt lilla hörn av världen, kan ge andra något. Det finns exempel på människor som vågade ta steget och komma ut. Att sätta stopp för det som ramar in deras liv. Deras början på frigörelse.

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.