Fanny, tig lilltösen!

Det måste vara skönt för rasisterna att befinna sig i sin egen lilla bubbla av sanning, där Sverigedemokraternas ideologi och mål mytifieras och når messianska höjder. Bara vi får väck invandrarna och vänstern… kanske också Fanny. Då är alla problem lösta och landet går en gyllene gryning till mötes.

Efter att jag och Fanny (s) tillsammans skrivit varför vi inte anser att det är rimligt att hyra ut lokalutrymme till Sverigedemokraterna inom ramarna för Folkets hus, har det rasat in hundra och åter hundratals inlägg på diverse sajter och bloggar. Det har trummats i en rasisttrumma genom hela Sverige. Den sverigedemokratiska hatbloggen Avpixlat har återigen varit denna rasismens tummelplats. Vi var två som skrev inlägget. Jag gjorde dess grundstruktur men det är Fanny som får klä skott för rasisternas hatvåg efter vårt gemensamma brev till Umeå Folkets hus.

Missförstå mig rätt. Jag tycker det är skönt att jag till stora delar slapp fokuset från dessa näthatare, men jag finner det synnerligen besvärande att läsa kommentarerna som riktas mot Fanny. De förlöjligar henne. De angriper henne på grund av hennes kön. De pratar om hennes utseende. Några anser att hon ska våldtas. Någon annan ansåg att hon förverkat sitt livs mening. Hon är ung kvinna och målet är att Fanny, den ”lilla tösen”, skall tiga. Det är fruktansvärt grova påhopp, många värda att polisanmälas. Det värsta jag fick utstå är att några Sverigedemokrater anser att jag, som är en bra bit över 30 år, är en snorunge som numera inte är att betraktas som svensk eller är välkommen i den svenska nationen.

Så resonerar rasisthögern. Högerextremisterna känner inte respekt för människor och människans värde. Något annat kan man dock inte förvänta sig från dessa människor, men vad som än värre är: Var är ni alla borgerliga ”antirasister”? När de är scenframträdanden på stan med mycket folk, JA då är ni där och jagar väljarsympatier likt hökar jagar villebråd, men när politiker ansätts utan väljarpublik håller ni käften och lyser med er frånvaro.

Jag vet inte vad som är värst: rasister eller hycklande antirasister.

Slutligen en liten parentes: Medan Fanny Eriksson löper gatlopp passar jag på att lyckönska herrarna Ågren och Riedl i sin fortsatta stolthet över sin regering. Bra nyttjande av bloggutrymme tider som dessa.

 

PS. Jag har läst Sverigedemokraternas partiprogram flera gånger. Jag har lyssnat på riksdagsanföranden och debatter. Jag har analyserat dessa. Jag har tagit del av bland annat Avpixlat, twitter, blogginlägg och medieutspel. Att Sverigedemokraterna är ett rasistiskt parti är otvetydigt. DS.

 

Etiketter: , , , , , , , , ,

7 kommentarer

 1. Victor Björklund

  Det är självklart bedrövligt när dessa rasister använder hot om våld etc och visar sin rätta sida. Jag vet dock inte varför du säger att det inte finns några borliga anti-rasister? Dagligen tar jag upp kampen mot all form av rasism när jag ser den, på nätet och i verkligheten.

  /Borglig Antirasist

  • Steppe

   Han säger det för att han fallit i samma fälla som många andra politiker – politiken handlar inte längre i första hand om en vilja att förbättra samhället, utan snarare en vilja att förhindra andra från att förstöra det, något som grundas i en märklig avsky mot det ”andra laget”.

   Själv är jag av åsikten av att även om de politiska plattformarna kan skilja sig åt ganska rejält, så drivs politiker i allmänhet av en vilja att förbättra sitt land eller sin kommun. Det är bara metoderna för att nå dit som skiljer sig åt. Av den anledningen kan jag inte förstå den avsky t ex Daniel Nyström visar mot de som inte delar samma åsikt som honom, eftersom jag i grund och botten tror att vi tycker likadant om de flesta saker, och att skillnaderna är fåtaliga.

   Hur som helst, för att besvara din fråga, Daniel – jag räknar inte mig själv som ”borgare”, men eftersom jag röstat på Alliansen i de senaste valen får jag ta på mig den hatten ändå. Jag läser inte Fannys blogg längre, och knappt VK heller efter att de införde VK plus som jag inte har råd med. Jag har hört det mumlas om SD & folkets hus, men har inte bekymrat mig om att ta reda på något mer eftersom mitt fokus den här veckan varit på att sprida uppmärksamhet runt Sotji och Rysslands antihumanitära regering och förhållningssätt. Det är sjukt tråkigt att du hela tiden försöker trycka ner oss som jobbar mot rasism och diskriminering av alla olika slag bara för att vi tror på något olika vägar till ett samhälle som vi alla – oavsett ras, kön, sexualitet eller politisk tillhörighet – kan må bra i. Jag hoppas att du en dag kommer över din ilska så att vi kan jobba tillsammans och nå dit snabbare.

   mvh,
   Stefan

   • Daniel Nyström (inläggsförfattare)

    Hej Stefan,

    Det är jättebra att du väljer att engagera dig rörande homofobin i Ryssland. Jag har själv varit mycket engagerad och är det fortfarande (det ena utesluter i det det andra). Att säga att man är antirasist eller står för människors lika värde blir svår att hävda när det uppstår tillspetsade situationer och man lyser med sin frånvaro. I detta fall riktas min kritik primärt mot Umeås folkvalda borgare som samtliga hellre diskuterat regeringens eller sitt egna partis förträfflighet än att rasister försöker etablera sig i Umeå eller reagerat på att Fanny hotas med våldtäkt och till livet. Detta menar jag är en del av hyckleriet bland dessa så kallade borgerliga antirasister. De är antirasister där medias ljus och stora väljargrupper finns att tjäna röster från. I detta fall bedömdes inte det som Fanny råkat ut för, eller att Umeå kanske har ett rasistiskt parti i fullmäktige efter nästa val, som nog intressant för den etablerade borgerligheten.

    Det går enkelt att agera mot rasism och hat. En uppmuntrande tanke, ett ”stopp” eller något annat, gör stor skillnad. Varför har inte fler skrivit positiva saker på Fannys blogg? En uppmuntrande tanke som visar att hon inte är övergiven eller ensam? Nej, istället sysslar dessa politiker med en narcissistisk internonani.

  • Daniel Nyström (inläggsförfattare)

   Hej Victor,

   Jag tror säker att det finns väljare som borgerligt som är antirasister. Vad jag dock alltid förvånas över är dessa antirasisters frånvaro. Är man antirasist är man det i handling och inte bara i ord inför stora väljargruoper. Tyvärr verkar det vara den borgerliga vägen. Att delta på stora möten men när rasister angriper enskilda och anläggningar, då syns inte borgerliga politiker och engagerade i borgerliga partier till. Det kan i och för sig bero på att de inte vet hur man bedriver en antirasistisk kamp eller hur man med enkla medel påverka utanför parlamenten. Du som enskild behöver inte med nödvändighet ta åt dig, men min frågor är: var du utanför Folkets hus igår? Uppmanade du andra att gå dit? Debatterade du frågan mer än där du nästan gav indirekt stöd åt högerextremisterna? I detta tänker närmast på diskussionen som var på Fannys sida, där ditt resonemang var mer att kritisera vår uppmärksamhet och vårt antirasistiska arbete snarare än att stödja det.

   Vänligen,
   Daniel

 2. Pingback: Mordhotad | Daniel Nyström

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.