Hat och hot. Bra Folkbladet?

Idag publicerades det brev jag omskrev igår. Den gick i tryck hos Västerbottens folkblad, och omedelbart dök hatet på sidan upp igen som en reaktion på sjukvårdspersonalens protest mot tidningsledningens illa hanterade propagandatur för sverigedemokratisk politik. Hatet och rasisternas påhopp stannar inte där.

Efter att den framstående professorn Yngve Gustafson uttalat sitt stöd åt läkaren — som ställt sig i vägen för rasistledaren Jimmie Åkesson som var ute på valrörelseturné (ej studiebesök som Åkesson bekräftat i Expressens Bar & Politik) — har professorn stött på patrull. Bakgrunden är att landstingsledningen gjorde sjukhuset till en politisk arena och nu hotas personalen med reprimander och uppsägningar. Detta anser Gustafson är fel. Den berörda läkaren har Gustafson också erbjudit att anställa inom sin verksamhet om landstinget får för sig att sparka den ”omtänksamme läkaren”. Nu recenseras och hotas Gustafson på olika kommentatorsfält runtom på nätet.

Detta är naturligtvis en strategi som Sverigedemokraterna har. Det måste Folkbladet bli medvetna om! Det är organiserade attacker från extremhögern!

Sverigedemokraterna har nätaktivister de samlar för att hota och skriva hatiska inlägg med målsättningen att tysta enskilda individer eller hela grupper av människor. Detta kallas otillbörlig påverkan (slarvigt kan sägas likna övergrepp i rättssak) och är extremt allvarligt brott och ett hot mot demokratin. I detta är även Västerbottens Folkblad ett problem när de upplåter sitt kommentatorsfält åt hatet att fritt få flöda.

Jag har själv blivit hårt drabbad av näthatet och tvangs sluta skriva ett tag.

Näthatare gömmer sig under falska användare och en mängd mailadresser. Målsättningen med denna strategi är att snedvrida opinionen och kväva diskussionsutrymmet för att gynna en rasistisk agenda. Exempelvis drar jag mig själv för att kommentera på Folkbladet då det inte går att föra någon meningsfull diskussion där, och jag är ändå en rutinerad debattör. Men när folkbladets kommentatorsfält består av närmast endast påhopp och kränkningar så tappar den sin funktion och den vanliga människan utestängs från att yttra sina viktiga åsikter.

Folkbladets kommentatorsfält är en fientlig arena och en del av ett större hot mot yttrandefriheten. Det är en tummelplats för rasism, homofobi och kvinnohat. Jag har noterat detta flera gånger och jag begriper inte hur Folkbladet tänker eller om de har någon alls som i förväg modererar kommentatorsfältet?

Vilken värdegrund står egentligen Folkbladet på?

Jag drabbas själv av mycket hat och påhopp av diverse slag, men på min blogg har jag gjort det klart sedan länge att jag inte tänker vara en tummelplats för dessa demokratifientliga högerextrema personer. Jag har sagt att personangrepp, rasism, homofobi och kvinnohat inte är välkommet på min blogg och sådant publiceras heller aldrig, med få undantag. Publiceras sådant kommenteras det alltid, annars publiceras det inte.

Det kanske är dags för ett värdegrundsarbete hos Folkbladet och en översyn av policyn som styr kommentatorsfälten? Det enda som räddar Västerbottens Folkblad från totalt moras är att de har en fördjävla bra ledarskribent i Fredrik Jansson.

 

 

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

16 kommentarer

 1. Lena Andersson

  Det är inte säkert att censur av kommentarerna är en bra lösning eftersom dessa kommentarer från Sd-anhängare ju även avslöjar Sverigedemokraternas ”sanna ansikte”, och kan få läsare att avstå från att lägga sin röst på dem! Media måste dock bli mycket tuffare i sin egen granskning av alla partier, för Sverigedemokraterna är inte vilket parti som helst utan det grundades av nazister och rasister, vilket bara det borde göra det omöjligt för dem att locka väljare, och rasismen är själva grundorsaken till att Sverigedemokraterna ens bildades som ett politiskt parti, rasismen är Sverigedemokraternas grund”ideologi”! Sverigedemokraterna använder kritik mot det mångkulturella samhället, kräver tvångsassimilering…, som ett sätt att indirekt kritisera det ”rasblandade” samhället utan att behöva framstå som rasister.
  Alla partier bör tvingas att tydligt förklara sina grundideologier, eftersom det visar deras grundläggande människosyn… och ger antydan om hur de kommer att fatta beslut i alla den majoritet av frågor som aldrig kommer upp i valrörelserna.
  Modigt av dig att inte vara anonym, men rätten att vara just anonym innebär att även fler, jag…, vågar kritisera potentiellt farliga idoelogier…! Kanske borde även medias journalister tillåtas vara ”anonyma” och inte behöva skriva sitt eget namn under kritiskt granskande artiklar, för rädslan riskerar annars att tysta dessa journalister på grund av hot från farliga individer…

  • Daniel Nyström (inläggsförfattare)

   Hej Lena Andersson,

   Tack för ditt meddelande! Det var stimulerande att läsa.

   Du har rätt i att kommentarerna avslöjar Sverigedemokraterna ”sanna ansikte”, men samtidigt räcker inte det. Sverigedemokraterna förlorar inte väljare genom det. Vi minns alla Järnrörsskandalen. Samtidigt som jag var glad över avslöjandet så visste jag att Sverigedemokraterna skulle tjäna på händelsen. Resonemang kring detta har förts bra på flera ledarsidor och i krönikor i Västerbottens Folkblad och Aftonbladet. Samtidigt som censur inte är lösningen (för det menar jag inte heller) så är det ett allvarligt problem att påhopp, kränkningar, fritt utrymme för rasism, konspirationer, kvinnohat och homofobi aktivt stänger ute andra människor från att delta i samtalet. Därför måste Folkbladet agera och faktiskt arbeta aktivt med sitt kommentatorsfält.

   Jag delar helt din syn om Sverigedemokraternas bildande och deras rasistiska ideologi, men problemet här är att media är tafatta när de behandlar Sverigedemokraterna. När man pratar om rasism och nazism så måste liberal media i samma andetag prata om kommunism och antyda att det nog ändå är snäppet värre. Det är inget som gagnar diskussionen kring högerextremismens framväxt i Sverige. Det behövs en seriös analys av Sverigedemokraterna och alla ledarsidor och utrymme på de vanliga forumen för debatt, bör cirkulera kring människovärdets okränkbarhet. Sedan måste Säkerhetspolisen tvingas rikta om sin uppmärksamhet från islamism och västerextremism. Dessa två har inte dödat någon, de har inga skyddskårer. Polisen måste arbeta aktivt med att slå sönder dessa verksamheter, då de hotar det demokratiska samhället. Att dessutom Sverigedemokraterna bildat sin egen säkerhetsstyrka är synnerligen oroande. Parallellerna till Jobbik eller andra högerextrema partier på kontinenten är påtaglig.

   Om man får till en debatt om människosyn som jag förordar (människovärdets okränbarhet) så kanske det går att nå det du föreslår, att det avslöjar var partierna egentligen står och vilka typer av samhällen de vill bygga. Det kräver dock att media och journalister bildas och får råg i ryggen. Det fungerar inte som när Sveriges radio nu mer eller mindre förbjuder antirasism i etern, medan Jimmie Åkesson okommenterat kan säga nästan vad som helst (media vill ju inte verka som att vara emot SD… deras offerkofta fungerar). Sedan tror jag som jag i andra sammanhang framfört att media har en okunskap i dessa frågor.

   Hur median väljer att sköta saken med anonymiteten kan jag inte svara på, men jag tycker att man ska vara öppen så långt det går. Att gömma sig bakom anonymiteten skapar problem då det blir omöjligt att utkräva ansvar. Vi kan inte ha ett samhälle där vi alla är okända för varandra. Det skulle luckra upp den sociala kontrollen med rätt allvarliga konsekvenser som följd med splittring och sönderfall av värdesystem och annat. Det är däremot en tanke som kan bli nödvändig att pröva, beroende på hur långt denna högerextrema offensiv går. Jag hoppas dock att det demokratiska samhället vågar stå upp och slå tillbaka för att skydda människans okränkbara värde.

   Vänligen,
   Daniel

 2. Lena Andersson

  Jag håller dock inte helt med dig när det gäller kommunism och islamism, för vissa inriktningar av kommunismen accepterar våld som ett sätt för arbetarna att ta över makten i samhället, och jag gillar inte att det i Koranen rekommenderas användning av tortyr, piskrapp o handavhuggning, som bestraffningsmetod, och slöjan innebär att skulden läggs på de kvinnor som inte döljer sitt förföriska utseende, och i flera Hadither så står det tydligt att Profeten själv som gammal gubbe ingick arrangerat äktenskap… med ett barn, vilket även det bör få kritiseras! Jag inser att det är problematiskt att samtidigt kritisera både Sverigedemokraterna och Islam eftersom även Sd kritiserar Islam, men jag kritiserar ofta även kristendomen och hoppas att ingen ska behöva låta sig bli lurad att tro sig leva i någon religions påhittade övernaturliga sagovärld. Sverigedemokraternas Islamkritik är dock bara ett svepskäl för att få kritisera alla muslimer som ju oftast kommer från avlägsna länder och tillhör annan ”ras”, och 11 september har gjort just Islamkritik till ett enkelt sätt att locka väljare och samtidigt indirekt kunna framställa den ”svenska” kulturen, vilket enligt Sd indirekt innebär den svenska ”rasen”, som ”överlägsen”! Den enda ideologi som kommer i närheten av Nazismens folkmord, även om de haft fler år på sig, är just kommunismen, och konflikten i Mellanöstern… underblåses av religionerna. All form av extremism, eller nitisk bokstavstrogenhet, kan dock undvikas ifall arbetslöshet och känslan av utanförskap elimineras, vilket kan uppnås genom att alla arbetslösa ”anställs” av bemanningsföretaget Arbetsförmedlingen och ges en gemensam grundersättning plus behovsprövat tillägg, eftersom det psykologiskt är enorm skillnad mellan att vara anställd även om man är i tillfällig väntan mellan anställningar eller mellan uthyrningsuppdrag, då med avtalsenlig lön, mot att vara en ”samhällsbelastning” som lever på a-kassa eller i värsta fall förnedras genom att som försörjningsstödstagare arbeta som oavlönad slav redan efter 2 månaders arbetslöshet, vilket sker även i Umeå kommun idag! Studenter bör ges studielön motsvarande de arbetslösas grundersättning, dock utan tillägg, under max 12 terminer med krav på 75 % av poängen varje termin! Tyvärr så är S o V alldeles för låsta vid det orättvisa dyra ineffektiva systemet med facklig a-kassa kombinerat med förnedrande försörjningsstöd, vilket skapar känsla av utanförskap… vilket gör kriminella alternativ mer lockande som inkomstkälla!
  Sverigedemokraterna grundades 1988. En av partiets tidiga ordförande, Anders Klarström, var tidigare aktiv i det nazistiska Nordiska Rikspartiet. I partiets första partistyrelse ingick även Bevara Sverige Svenskt förste ordförande Sven Davidsson samt andra från en rad fascistiska och nazistiska organisationer. Åkesson gick med i partiet 1995, alltså bara 7 år sedan partiet grundades, så han kan då omöjligt ha missat att partiet då var rasistiskt/nazistiskt men att han trots detta ändå valde att gå med i just Sverigedemokraternas parti!
  Ursäkta detta blev kanske för långt och kanske inte helt relevant. Sverigedemokraterna borde aldrig kunnat locka så många att lägga sin röst på dem, och det är allas vårt gemensamma ansvar att göra allt vi kan för att förhindra att detta sker även i kommande Riksdagsval!

  • Daniel Nyström (inläggsförfattare)

   Hej igen Lena,

   Du behöver inte ursäkta att du skriver långt. Som du noterar gör jag det själv. 🙂

   Att acceptera våld som metod för att ta över makten i samhället är en ideologisk fråga och inte en fråga om praktik. När det kommer till nazisterna så är deras ideologi alltigenom byggd på våld som de praktiserar. Att då säga i varje debatt att nazism och kommunism är lika goda kålsupare är inte en klok väg att gå. Diskutera gärna kommunismens problem, det kan jag också göra. Men debatterna ska skiljas åt och inte överskuggas av meningslösa kålsuparteorier som saknar stöd i allt vad statistik heter. Nazister har mördat 14 personer på tio år, genomfört hundratals attentat mot enskilda människor (HBTQ-personer, invandrade, vänstermänniskor och så vidare, helt vanligt folk med andra ord) medan vänsterextremisterna står för 0 mord och det våld som utövas är närmast uteslutande mot nazister och i regel uppstår våldshandlingarna när nazisterna attackerar demonstrationer eller liknande (sedan finns ju uppsökande antifascism och sådant är problematiskt då det innebär hot mot enskilda människor).

   När det gäller islamismen så svävar du iväg i vad som brukar refereras till. När säkerhetspolisen behandlar vänsterextremism och islamism som de farligaste (då det bevisligen enligt deras egen statistik inte är så) är det frågan om terrordåd, något ingen av dessa grupper genomfört i Sverige de senaste 10 åren, däremot har nazister mördat och härjat relativt fritt. Jag tycker det är viktigt att media tar ett samlat grepp och vågar prata nazismen utan att syssla med kålsuparteorier om kommunism som lika illa. Ett påstående om att de är lika illa saknar all stöd i offentlig statistik över politiskt motiverat våld, och detta måste man kunna säga och erkänna utan att behöva misstänkliggöras för att försvara kommunismen. Jag hoppas därför media vågar ta debatten om nazismen mer sakligt än den gör idag.

   Detta är ytterligare ett exempel där vi måste fundera några extra varv vad vi förmedlar i det vi säger: Sverigedemokraterna idkar ingen islamkritik. Islamkritik är ett vetenskapligt och sakligt förhållningssätt till religionen islam. Det Sverigedemokraterna pysslar med är islamfientlighet eller islamofobi om så vill. Det är ett problem när begrepp sammanblandas och ofta omskrivs det i exempelvis media. Nazister kallas nationalister, rasister för främlingsfientliga och islamfientliga/islamofober som islamkritiker.

   Det är som du säger att Sverigedemokraternas rasistiska ideologi rangordnar etniciteter i rashierarkier. Detta gör partiet genom talet om ”nedärvda essenser”. Den nedärvda essensen är oföränderlig och evig och bygger människan som i sin tur bygger kulturen. I ett geografiskt område finns en viss kultur på grund av denna essens. När man rangordnar kulturella uttryck som bra respektive dåliga i sverigedemokratisk mening, och som partiet också gör, blir det en fråga om rasism. Denna diskussion ser jag mycket lite av i media. Istället angriper man enskilda företrädares utrop och galenskaper istället för att gå på det gemensamt framförhandlade principprogrammet/partiprogrammet. Däri finns alla svaren och deras mystifierande om ”rassjälar” (ett begrepp de förvisso inte använder, men ideologin finns där).

   Jag tror inte att rasismen försvinner bara för att vi uppnår full sysselsättning och ökad social jämlikhet och rättvisa, vilket är en vanlig missuppfattning bland många. Lika lite som vi uppnår ett jämställt samhälle med socialismen uppnår vi ett antirasistiskt samhälle med socialismen (något jag förfäktat internt inom mitt parti). Däremot kan vi förmodligen eliminera rasismens direkta uttryck genom att förbättra människors livssituationer på olika sätt. Hur A-kassan och annat ska organiseras är lite en annan diskussion, men jag tycker det är bra att den ligger under facket och borde egentligen villkoras genom ett medlemskap i facket också. Vi behöver starka arbetstagarparter på arbetsmarknaden.

   Ja att Jimmie Åkesson var ovetande om vilket parti han gick med i kan väl ingen ta på allvar. Jimmie Åkesson är ingen dumbom även om han verkar vilja framställa sig som en naiv sådan.

   Vänligen,
   Daniel

   • Lena Andersson

    Hej igen!
    Jag hade inte nämnt kommunismen om det inte vore för att jag ser att du är aktiv i Vänsterpartiet vilket gjorde att jag inte kunde motstå frestelsen!
    Sverige utpekas ibland som en plats där extrema i lugn o ro kan planera… framtida attacker i andra länder, så SÄPOs uppdrag är inte bara att bekämpa terrorhot enbart riktade mot svenska mål. Islam är inte bara en religion utan även en komplett politisk ideologi, som ofta är väldigt långt ut på högerkanten! Islamofobi anser jag inte skiljer sig från ”nazifobi” eftersom det oftast används för att tysta kritiker och slippa försvara Islam!
    Ifall man har ett jobb och ett liv man trivs med så är sannolikheten mindre att man lockas av extremisternas förenklade lösningar, och 30-talskrisen och massarbetslösheten… i Tyskland gjorde det enkelt för extrema grupper, nazisterna, att locka anhängare. Idag används påståendet att invandringens påstådda kostnader är orsaken till att arbetslösheten och de usla resultaten i skolan och de låga pensionerna. Ifall skolan varit världsledande och arbetslösheten nästan noll och pensionärerna nöjda med sina pensioner, så hade Sverigedemokraterna inte haft annat än rasistiska argument för sin invandringskritik.

    • Daniel Nyström (inläggsförfattare)

     Hej Lena,

     Ja det är vanligt att folk inte kan motstå den frestelsen, tyvärr. Jag uppfattar dock det som en oseriös ingång som oftast tas till när argumenten tryter, vilket också i regel brukar visa sig vara ett korrekt antagande. Att gå in med den inställningen säker diskussionens saklighet. Jag är inte medlem i ett kommunistiskt parti och kallar mig inte kommunist. Varför ska jag behöva utstå den typen av påhopp? Vänsterpartiet är ett demokratiskt socialistiskt parti inte allt för olikt socialdemokratin för några decennier sedan. Men visst, kallar man socialdemokratin också kommunistisk kan jag köpa att man även kallar Vänsterpartiet så. Det förekommer också sådana argument, men det är lätt att avfärda som svammel. 🙂

     Klart det är så att Säpo även agerar för andra länders räkning, även om jag inte tycker det är rimligt att de går andra länders intressen till mötes. Vår säkerhetspolis ska skydda oss, och när de inte kan hantera högerextremismen och mord efter mord, attentat efter attentat — som hade kunnat förhindras –ändå sker, tappar jag trovärdigheten för rättsväsendet förmåga att hantera den extrema högerns våld. Att de dessutom säger att islamismen och extremvänstern är det som behöver mest uppmärksamhet visar på dels regeringens, men också säkerhetspolisens, otroliga okunskaper och tafflighet.

     Islam är inte mer en ideologi än kristendom. Allt handlar om hur man hanterar religionen. All religion kan politiseras då religion är en ideologi med uppsatta regler, normer och värderingar som lätt omsätts. Det finns många muslimska/islamistiska organisationer som är klart vänsterorienterade, precis som det finns socialdemokratiska Broderskapsrörelsen eller vänsterns religiösa nätverk i Sverige. Jag tycker dessa frågor måste hanteras mer nyanserat än det görs idag.

     Jag vet inte vad nazifobi är, men motstånd mot nazism ser jag inte som nazifobi. Det är att förminska nazismens skadliga verkan och antinazisternas försvar av mänskliga okränkbara värden.

     Skolresultatens försämringar beror i första hand på det fria skolvalet och konkurrensutsättningen av skolan. Nu anser jag förvisso inte att man ska ta bort möjligheten att välja skola, men systemet måste ses över. Ett samhälle mår bra av att människor lever blandat och träffas för att utbyta erfarenheter från olika miljöer och livsförutsättningar.

     Sverigedemokraternas existensberättigande kan angripas på många sätt för att ringa in den egentliga kärnan i den rasistiska ideologin som är partiets ledstjärna, men jag tror inte att det bara handlar om socioekonomiska frågor. Det handlar också om sociokulturella frågor.

     Vänligen,
     Daniel

 3. Anders

  Här kommer det ett inlägg som kan ses som en lort i sammanhanget med dessa mastodontinlägg =)

  Jag blir precis lika allvarligt förskräckt när sånt här händer. Det rashatande partiet med sin ledare (han som hatar vissa religioner och dess utövare, mörkhyade människor och dess rätt att leva som alla andra osv) klampar in överallt i mitt sverige och ställer till med vidriga saker.

  Är det inte järnrör och babbar som ska slås, så är det neger hit och neger dit, det är muslimer som förstör livet på jorden, sverige ska vara svensk med mcdonalds, kalle anka på julen, och gifta sig i kyrkan. För detta är ju SVENSKT!!!!!

  eller så blev det svenskt för hundra år sen. Före det var det inte svenskt.

  Jag hatar dessa grisiga människor. Jag HATAR dom. Kan man inte acceptera att folk är olika men ändå har samma värde, då är man en spypåse.

  Så stå på er ute i sverige. Kommer dessa till min butik och ska visa sina ansikten, så ringer jag vaktbolaget pga att de stör ordningen och deras rasistiska progaganda.

 4. Lisa Andersson

  Vänsterpartiets förre partiledare kallade ju sig själv för kommunist, och partiet hette ju förut Vänsterpartiet Kommunisterna och Vänsterpartiet är ju inte ett helt nybildat parti utan det är ju bara ett ”reformerat” Vpk nu när ”muren” fallit! Jag är själv socialliberal, även om inte det idag inte finns något verkligt socialliberalt att rösta på.
  Det är svårt för SÄPO att hantera ”högerextremism”, de kan ju inte fängsla folk på grund av deras åsikter, inte ens om det handlar om rasism. Men jag tror att vi har ett problem i att SÄPO kanske domineras av anställda som själva har åsikter ”åt höger”, och kanske gillar Sverigedemokraternas, liksom Moderaternas…, tal om strängare straff o mer poliser…, vilket gör att SÄPO kanske riktar sina insatser mer mot vånsteraktivister än de egentligen borde.
  Islam är definitivt även en komplett politisk ideologi, det finns ju länder som baserar hela sin lagstiftning på de lagar och regler…, Sharialagarna…, som står nedskrivna i Koranen och övriga religiösa texter. Denna okunskap om Islam som oroar mig, eftersom den liknar okunskapen om Sverigedemokraterna!
  Jag håller med om att försämringarna i skolan beror på det fria skolvalet…, men Sverigedemokraterna försöker hävda att alla samhällsproblem beror på kostnaderna för invandringen.

  • Daniel Nyström (inläggsförfattare)

   Hej Lisa/Lena, (vilket av namnen är det?)

   Nej, men för min egen del är kommunistfrågan ointressant och irrelevant, åtminstone om man seriöst vill diskutera min politiska gärning och vad jag vill uppnå. Då är kommunistargumentationen ointressant och fel ingång att driva.

   Ja, tyvärr har polismakten en viss högerslagsida. Många med rasistiska åsikter och även nazistiska åsikter finns inom den myndigheten. Det hör liksom till den typen av jobb som bedrivs där. Det är samma inom militärmakten. Sedan finns det givetvis jättebra människor där och jag känner flera, dock vittnar även dessa om polismyndighetens problem med människovärdet och demokratiska principer.

   Svenska lagar baserades också på religion förr och gör det än idag. Jag ser ingen skillnad i sin grund. Däremot är det så att islam inte genomgått samma religionskritik som kristendomen gjort, och att den är mer politisk eller ”komplett” på ett kvalitativt annat sätt än kristendomen och så vidare, vill jag mena stämmer illa med verkligheten. Alla religioner har normsystem, regler och värderingar. Frågan är bara hur mycket dessa ges utlopp för i samhällsbygget. I vår tidiga historia gavs kristendomen ett avgörande inflytande, precis som islam ges nu i vissa samhällen. Jag påstår detta inte utifrån en okunskap, utan utifrån den kunskap jag tillgodogjort mig genom utbildning.

   Ja det försöker Sverigedemokraterna påstå. Allt är invandringens fel men i förlängningen är jag övertygad om att det är en omöjlig position att upprätthålla med någon som helst trovärdighet. Det är nog därför de försöker ”nyansera” sig.

   Vänligen,
   Daniel

   • Lena Andersson

    Det ska vara Lena Andersson, fingrarna springer ibland iväg på egen hand när tankarna funderar på resten av inlägget. 🙂

 5. Lena Andersson

  Det är en skillnad mellan Kristendomen Islam eftersom Bibeln är bara en samling av utvalda ”testamenten” som skrivits, och sedan valts ut, långt efter att Jesus påstås ha existerat, medan Koranen anses vara skriven av Gud själv, via Profeten, så det som står i Koranen kan inte ifrågasättas! Jag har läst hela Koranen och en del Hadithtexter, och jag har läst Nya Testamentet men ännu inte orkat läsa hela Gamla Testamentet. Skolan ger inte särskilt bra religionsundervisning, så det är alltid bättre att själv ta reda på fakta!
  Vi är egentligen nästan helt överens och det är kul att debattera när man får skriva lite längre inlägg. 🙂 Vore intressant ifall man någongång kunde få möjlighet att debattera lika fritt mot en Sverigedemokrat eftersom jag tror att deras argumentation ganska snabbt skulle falla ihop. Jag hoppas Löfven klarar att debattera mot Åkesson. Jonas Sjöstedt tror jag skulle klara en sådan debatt enkelt men tyvärr skulle den debatten nog för ofta övergå till att diskutera kommunsimen.

  • Bertil Örjestad

   Att Jesus gick på jorden i form av en människa kan vi nog fastställa till 100 %. Eftersom du läst Nya Testamentet så är ju evangelierna skrivna av hans lärjungar dvs starkare vittnesbörd finns inte.

 6. Berit

  Daniel, försök att växa upp. Du låter som en gammal moderat när du skriver om ” din politiska gärning”. Ha ha, vad består denna gärning i. Slå gärna upp ordet i svenska ordlistan och läs om ordets betydelse. Det finns idag 30.000 poliser och nästan lika många försvarsanställda. Båda grupperna med några få undantag utpekar du som nazister och rasister. Med ett sådant uttalande gör du dig själv skyldig till hets mot folkgrupp mm.
  du ser ingen skillnad mellan samhällen som har en kristen grund jämfört med islamsk grund. Du medger att islam inte genomgått samma religionskritik som kristendomen men…. Den stora skillnaden är att islam inte får kritiseras. Det är därför man står och stampar på medeltida uppfattningar som att hugga händerna av folk eller ännu värre stena kvinnor. Är du verkligen feminist?
  Avslutningsvis, kommunisterna har sin mörka historia, inte olik sverigedemokraternas. Båda har förändrats så varför ska bara den ena sidan diskuteras?

  • Daniel Nyström (inläggsförfattare)

   Hej ”Berit”,

   Vet du vad det riktiga tråkiga med ditt meddelande är: Du heter inte Berit. Vi har diskuterat förr och då signerade du under namnet Ingegerd Jernberg. Hur ofta byter du signaturer? Varför signerade du detta under falskt flagg? Jag kan inte låta bli att tycka att du bekräftar just det jag skriver om i mitt blogginlägg. Du agerar precis som de hetsare jag pratar om, som gömmer sig bakom olika användarnamn. Någon vidare kommentar är inte meningsfull att ge när du tydligen byter identiteter efter olika inläggs betänkligheter. Det kanske är så att det är du som borde växa upp och visa att du vågar stå för dina åsikter, Ingegerd.

   Allt gott!
   Daniel

 7. Marianne R Johansson

  Här vare mycke intressant och bra läsning. Min åsikt är också att Sverigedemokraterna och nazismen kommer alldeles för lätt undan! Att liberaler bla förmildrar nazismens illdåd, genom att flytta fokus på vänstergrupper märktes tydligt i veckans debattprogram, och det är skrämmande och mycket olyckligt!

  • Daniel Nyström (inläggsförfattare)

   Hej Marianne,

   Ja det är som du säger mycket olyckligt, men det visar också på historielösheten. De är uppenbart verklighetsfrånvända och skiter i allt vad statistik om mord och attentat heter. De allvarligaste hotet utan konkurrens kommer från extremhögern.

   Vänligen,
   Daniel

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.