Dags för långsiktiga politiska prioriteringar i Vindeln?

Viss kommunal verksamhet är lagstadgad. Skola och äldreomsorg som exempel. Annan kommunal service som är frivillig och beslutade kommunpolitiskt är tex bibliotek, simhall, musikskola, ridhus och fritidscentrum. Tar vi inte i närtid ett långsiktigt beslut för den frivilliga servicen som grundar sig på den framtida skattekraften, inte dagens, kan vi komma i en situation då vi måste välja bort något som vi absolut vill ha kvar för att ekonomin just då kräver det. Eller ännu värre. Tvingas spara in på skola och äldreomsorg för att vi står med frivillig service som är tidsmässigt svår och/eller dyr att minska ner på. Vi kanske redan är där?
Tror att vi alla på sin kammare bör fundera kring denna problembild. Vi blir färre människor i inlandet men med stort sett samma totalkostnad för servicen vilket blir en högre kostnad räknat på färre personer. Denna problembild ställer höga krav på politiker och kommunen som organisation. Det ställer krav på er som medborgare och väljare. Vill vi ha kvar samma kommunala frivilliga service som tidigare? Vill vi betala för det? Jag kan tänka mig att betala mer.

3 kommentarer

  1. En riktig sosse

    Jag tycker skatten ska höjas, om det är motiverat. Kommunen måste bestämma kvalitén på t.ex servicen, och det får kosta därefter.

    Inte tvärt om.

    Man ser folk som både har husvagn, motorcykel, bil och skoter. Så visst finns de pengar. Jag tror inte folk kommer fly kommunen för att skatten skulle höjas lite.

    Höj kommunalskatten och få en riktigt bra kommunal service.

  2. Arbetare

    NU är det dags att höja skatten så att vi slipper osolidariska besparingar på skola och omsorg.

  3. trogen läsare

    Jag har äntligen hittat din blogg och kommer att läsa den ofta.
    Äntligen en socialdemokrat i vindeln som vågar sticka ut. Äntligen en sosse som vågar vara sig själv. Ett plus för dig är att du är bland dom få politiker som har vågat på att praktisera inom vården. Det skulle alla politiker göra för då visste de kanske hur det är. Jag är ingen sosse men kanske blir det så småningom om fler blir som du. Fortsätt blogga!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.