Näradödenupplevelse och Mamma

Förkylningen håller i sig. Har legat nerbäddad. Druckit mycket vatten. Fryser. Är just nu uppe och gör 1:an på wc. Passar på att skriva en blogg. Vet ni en av de mest vanligaste sista orden som yppas när en soldat ligger för döden på slagfältet? ’Mamma’ -säger de ofta. Eller Mama då engelska är vanligare i denna situation. Det säger en hel del om mammor och deras roll i världshistorien. Alla kommer ihåg Generaler men mammorna glöms ofta bort.

Det sägs att vi -70 talister tillhör den ironiska generationen. Att vi har lätt för att överdriva. Förstår inte det. Vad beror det på? Skriver lite till..

Jag kommer att dö!! Den här förkylningen knäcker mig. Huvudvärken är värst. Har legat och tänkt på mamma hela tiden. Täcket upp över öronen. Viskar hennes namn lågt för mig själv. Ser ljuset avlägset i tunneln. En inre frid sprider sig. All smärta är borta. Kroppen känns så lätt. Så lätt. Farmor och farfar är där. Elvis, Napoleon och JFK också. Elvis spelar sin vackraste musik. Alla som följer min blogg från himlen är där. De hälsar. Sa till dem att jag behövs här nere ett tag till. Tonerna från Elvis låt ’Mama’ ebbade ut och jag vaknade..

’Mama’
(Words & music by O`Curran – Brooks)

’An angel sent from above, is Mama
And everyone fell in love, with Mama
Mama´s so sweet, Mama´s so nice
If there is trouble take Mama´s advice

There´s no-one I hold so dear, as Mama
I always want to be near…

Mama….’

Tänker på min mamma

Dan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.