Är alla människor lika värda?

Moderater?

Så är det. Inklusive moderater. Det är ett demokratiskt parti med medlemmar och sympatisatörer som bör bemötas med respekt. Förbannat jobbig mening att skriva, men så är det. Har faktiskt en moderat inom familjen. Får vara anonym än så länge. En riktigt snäll moderat måste jag erkänna. Lite smygsosse tycker jag, men nu är denna familjemedlemen uttalad moderat och vi i familjen och resten av världen får respektera det. Moderaten röstar (s) och kryssar mig i kommunvalet. Det är det viktiga. Under hot men ändå.

Förresten. Hävdar att alla moderater innerst inne är sossar. Ta bort tryggheten, kollektivavtal, välfärden och kasta tillbaks dem 100 år i tiden och de flesta skulle stå vid sossevalurnan och längta efter en rättvisare värld med hungriga gråtande analfabetiska barn vid deras sida. Så har det varit och så kan det bli igen. Historien upprepar sig. Vi är redan på väg. Ett kallare Sverige. Fler i jobb men de i utanförskap mår allt sämre och belastar allt mer den kommunala ekonomin i form av ekonomiskt bistånd. Detta upprör mig. Att ett fåtal ska få det så mycket sämre för att ett flertal ska få det bättre. Nej, inte har det blivit bättre. 2010 kan vi ställa allt till rätta igen. Längtar.

Umgås uppriktigt sagt med flera moderater. Är ordförande i Odd Fellow här i Vindeln. En opolitisk organisation. Vi diskuterar inte politik där. Inte före 24.00 i alla fall. Men där är det många trevliga borgare som är med. Gillar mångfalld. Gamla, unga som exempel. Erfarenhet och oliktänkande attraherar mig helt enkelt. Det utvecklar mig som människa. Nog är skotrar och harjakt trevligt, men fler diskussionsämnen behövs. En väldigt bra oliktänkande förening måste jag säga. Många trevliga diskussioner.

En uttalad moderat i samma förening, en av mina favoriter förresten. Brukar kalla mig Hoffa efter min tid som facklig på Indexator. Han sa alltid med glimten i ögat Hoffa till mig. Fan, Dan, brukar han säga, när ska du bli Kommunalråd i den här kommunen så det blir lite ordning. Småler när jag tänker på honom, en tidigare ledande (m) politiker. Sist vi tog in nya i föreningen och där jag varit högst delaktig i vilka som gått med, sa han: Helvette Dan! Du har snart rekryterat varenda sosse i kommun till den här föreningen. Såg inget leende hos honom den gången men roligt har jag åt det minnet. Berättar mer om den föreningen i framtiden.

Ska socialisera hela världen. Känner att man blir väldig hungrig av socialismen. Får nog åka på OK och äta lite frukost. Ta en korv.

Allvarligt talat. De moderater som jag kommer bäst överens med? De ligger nog på kyrkogården, oorganiserad och för första gången varannan damernas. I det partiet inträffar jämställdheten post mortem.

Er Hoffa
Dan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.