Veckans Affärer

Hade ingen karriärtidning som Veckans Affärer att flascha med nu när Holmlund läser bloggen. Fick ta det som låg i brevlådan i morse. Umeå guiden. Så passande..

Ser att (S)torpotäten och Lillpote(m)taten från stora staden uttalat sig om ett samgående mellan kommunerna. Det är (m)inipotentaten från Vindeln som vill något mer med sitt liv än att vara i opposition. Lär knappast vinna något val på egna framgångar så varför inte abdikera utan att kronan och kungariket tillhör (m) lokalt. Mer (m)akt till folket ropar (m)inipotemtaten utan makt att ge. Majoriteten bestämmer. Socialdemokraterna och Centern.

Men vad vill folket? Det är det som är det intressanta. DEMOKRATI. Ewa-May (c) har så rätt, men menar så fel. Alla frågar vad dittan och duttan vill eller tycker. Men folket glöms bort. Vad vill Kommunborna. Låt oss förtroendevalda i Kommunstyrelsen ta fram ett beslutsunderlag. Om det underlaget pekar tydligt mot en fördel med en sammanslagning med umeå. Då kan jag överväga att låta folket avgöra. Det är deras vilja som är politikens vilja. Inte tvärtom. Inser att min politiska karriär just tog slut. Andra gången det händer. Börjar bli van.

Får man verkligen skämta om Lennart Holmlund och Anders Ågren. Ja, men inte för ofta. Bara den här gången, idag. Lennart är en gammal byggnadsarbetare precis som jag så lite byggbarackskämt får han tåla. Han drar ju skämt om Reinfeldt som inte ens jag törs. Dessutom gammal byggnadsombudsman, borde tåla pepparn. Och Anders Ågren, vilken hållhake har jag på honom.. Jo, jag känner hans kusin som bor här i Vindeln. En kusin som är beredd att sälja foton.. (Inget allvarligt, internt skämt mellan jag och Anders. Han vet.)

Nu kommer ett Ombudsmannaskämt. Har inget med Byggnads eller Holmlund att göra. Mera åt IF Metall-hållet. Vet ni vad det är för likhet mellan en Ombudsman och en krokodil? -Små öron men en stor käft. Där tog min IF-Metall karriär slut också. Valberedningen kommer aldrig att nominera mig igen. Men vet ni vad? Jag har ingenting att förlora. Allt att vinna. Har ett bra jobb på Indexator, ett som jag ibland försummar alldeles för mycket för politiken och diverse engagemang. Förlorar jag allt detta, så kommer jag att få ett liv, kanske en familj. Mer tid att blogga möjligen. Ja det vore kul att testa den nya flugan.

Ja, jag ska nog börja blogga.

Dan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.