Sommartal av Vd Pär Lärkeryd

Vi hade ett traditionsenligt sommartal av Vd Pär Lärkeryd i morse på Indexator. Får vara lite försiktig med informationen. Vårda detaljerna men rent allmänt klarar vi på Indexator avmattningen i konjunkturen bra så här långt. Vi har fördelen av flera produkter på olika marknader. Vår konkurent Engcon som endast är på tiltrotatormarknaden är mer sårbar och varslar 25 % av sin personal. Möjligen mer is i Pärs mage. Pär redogjorde vidare för den samhällsekonomiska effekten med Indexator i kommunen. Givetvis skulle det vara förödande med en företagsflytt men redan en begränsad minskning av anställda eller låt säga att ägarna skulle ta bort bonusen, skulle motsvara halva Avd. 3 på Älvbacken i förlorade skatteintäckter. Så Indexator är viktig för välfärden men det omvända också. Inget företag om sverige och politiken inte satsat på skolor, infrastruktur osv. Symbios, kapitalismen och välfärdsstaten.

Trevligt att du läser min blogg Pär. Och att du gillar den. Var nog lite grinig när vi pratade, du får nog vårda det jag sa. Har funderat på kompromisser som framgång. Har nog en del att lära. Å andra sidan, en kompromiss är ett mellanting av det sämsta och det bästa, dvs aldrig det bästa men möjligen det mest långsiktiga. Inte lätt det här Pär. Livet.

Dan

En kommentar

  1. Kennet

    Jo.. glömde skriva att det var ett bra sommar tal Pär.

    Efter talet inser man verkligen att vi har ett stabilt företag, som pallar en sviktande konjunktur (till skillnad från våran konkurrent).

    Kul med stabilitet och trygghet. Nästan lika uppskattat som en bra lön 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.