Konsten att sova på ovanliga platser III

På Östersjön i storm.

Tvekade länge att skriva denna blogg. Varför? För att jag har inte har något att berätta. Det var i bilen på väg hem i tisdag som pusselbitarna föll på plats och min research började för denna blogg. Läste bägge kvällstidningarna med deras framsida som hade foton med uppspolade båtar på och det var ett helt land som pratade om Stormen natten mot tisdag. Vilken storm?

Själv låg jag och sov mitt ute på Östersjön i hytt nr 8907 när det stormade som värst. Märkte att skeppet lutade lite för mycket när jag slog upp ögonen vid ett tillfälle. Vi låg fyra personer i en hytt som närmast kan jämföras med en dubbelsize takbox. När jag stod i mitten kunde jag nästan nå alla väggar och taket tog jag med armbågen. T.o.m. bildäck var ovanför oss. Inte direkt statsrådsklass på den hytten.

Vaknade av att jag höll emot mig med ena handen mot väggen och andra mot golvet. Brukar inte vakna så lätt. Mina ögon möttes av ett mörker som inte går beskriva och en slagsida som förändrade golv till vägg. Inget som påverkade mig nämnvärt, stack som in armarna i någon slags låsning i hyttsängen och drömde vidare. Sov som en nyfödd. Därför har jag inget att berätta.

Hörde upprört barnfamiljer vid frukostbuffén prata om skräcknatten. De stirrade lite slött sömndrucket och illamående på varandra. Barnen petade bara i maten. Hos mig själv gick tankarna över om det skulle bli köttbullar eller fler ägg på tallrik tre. Det blev köttbullar. Ägg på tallrik fyra.

En kommentar

  1. undersköterska på Älvbacken

    har varit med om en sån där skräcknatt på väg till Tallin,Jag tror att det är bara 08or som ligger vakna i fasa en sån natt. Vi hårda från norr klarar en sån färd.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.