Simhallen

Beslut har tagits i fullmäktige att renovera simhallen. Beslutsunderlaget byggde på en tjänstemannautredning som beslutades i -och först redovisades i kommunstyrelsen (KS). De två alternativ som presenterades var en renovering med driftkostnadssänkande åtgärder med handikappanpassning och en nybyggnation med dagens krav på handikappanpassning. Utredningen pekade på att en nyproduktion skulle både bli dubbelt så dyr i tillverkning och i drift som en renovering. I beslutsunderlaget över simhallens vara eller icke vara låg ett ansvar för hela den kommunala verksamheten och dess ekonomi. En verksamhet och ekonomi som är ansträngd pga ett framförallt vikande skatteunderlag.

Med detta beslutsunderlag som grund valde majoriteten bestående av socialdemokrater och centerpartister att föreslå fullmäktige en renovering som senare röstades igenom. Det är högst beklämmande och oansvarigt att ens föreslå en nyproduktion som det ledande oppositionspartiet moderaterna gör. Att dessutom i efterhand kritisera tjänstemannautredningen som bristfällig när de två egna ledamöterna i kommunstyrelsen halvsov när KS gav tjänstemännen uppdraget med direktiv för utredningen. Glocalnet nivå på moderaterna! Majoriteten lyssnar gärna på kloka förslag men när de uteblir hela tiden. Hur tänker moderaterna egentligen? Har de ens tänkt.

4 kommentarer

  1. Anders Karlsson

    Sossarna han ju full koll dörför kommer många flytta från kommunen strax
    renovera en simmhall hur begåvat är det???!!

  2. Maja

    Jo du Dan nu har nog du trampat fel ytterligare en gång! Vi måste ju också satsa för överlevnad. Men fortsätt ni på inslagen bana så är det bye bye Vindelns Kommun. Ni kan ju anställa lite fler chefstjänstemän, eller kanske ni skulle behöva ytterligare ett kommunalråd kanske? Nej Moderaternas förslag är det enda rätta.

    PS: Det går inte både att skita och hålla igen samtidigt!!!

  3. Kennet

    Måste fråga dig Majja, tror du att kommunens överlevnad hänger på att renovera simhallen?

    Man kan tro det med tanke på vad du skriver.

    Om det är så, så är mötet den 24/8 avgörande för vindelnskommuns överlevnad. Judgment day lixom.

    Majja, ta fram ett förslag på vilka komuntjänstemän vi kan kicka. För dessa tjänstemän ska ju enligt din mening väga upp kostnaden för renoveringen.

    Hmm, 20 miljoner, måste bli ganska många tjänstemän.

    Sen förstår jag inte att du kan säga att moderaterna är det enda rätta. De vill ju bygga en helt ny simhall, som kommer kosta ännu mera.

    Undra hur många tjänstemän vi har kvar i kommunen om vi gör som Majja?

    Däremot tror jag att man borde kanske se över helheten, och försöka rationalisera där det går.

    Majja, sätt dig in i situationen innan du kommer med fler briljanta uttalanden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.