Undrande Vindelnbor -fd kommunchefen

Personligen tror jag på det öppna demokratiska samhället. Att så långt det är möjligt ska politiken vara till för samhället och dess medborgare. Detta med en öppenhet i de beslut som tas, formella och informella.

Sitter med i kommunstyrelsen och deltar i de formella beslut som tas där. Vad som händer informellt mellan styrelsemötena har jag en mer begränsad inblick i.

Om jag hade vetat sanningen om vad som hänt fd kommunchefen hade jag haft något att berätta. Har ingen sanning att berätta förutom den officiella och de formella beslut som jag detagit i. De enda som vet är kommunalrådet och fd kommunchefen och de har haft lite olika uppfattning i frågan. Så någon världslig sanning finns inte. Den är nog någonstans mitt i mellan dessa två.

Har i en tidigare blogg redogjort all den information jag fått från kommunalrådet. Den bloggen skrev jag i Juni. Ser nu att VK allt eftersom tar bort gamla bloggar och den är nu borta. Den bloggen var väldigt lång och uttömmande, har den inte sparad. Kan skriva en likvärdig men den klargör nog inte mer i frågan.

Reagerar på oppositionsrådet Paul Redstigs blogg när han säger citat: ’Jag kan inte säga att jag tycker att Kommunchefen gjort varken ett dåligt eller bra jobb men majoriteten var uppenbarligen inte nöjda.’

De meningarna är en efterhandsrekonstruktion. Det har funnits samsyn mellan oppositionsrådet och kommunalrådet i hur kommunchefen skött sitt jobb.

Det enda nya som framkommit till mig är kommunens chefsekonom som lagt fram den bild han har av situationen i bloggen bredvid.

Kommunens kostnad för kommunchefens slutlön är 2 miljoner med sociala avgifter. Att den siffran skulle vara noll vore givetvis att föredra. Men alternativet hade varit att betala 1 miljon årligen för ett arbete som inte motsvarade förväntningarna i 13 år till. Det blir 13 miljoner kr och med det perspektivet så är nuvarande lösning acceptabel då en ordinarie kommunchefstjänst inte tillsätts förrän tidigast 2011 i en överenskommelse mellan majoriteten och oppositionen.

Står bakom majoriteten i sitt agerande och det är inte partipiskan som säger mig det. Däremot kommer nog simhallsfrågan göra mig till den ’blodigaste’ och mest piskade sossen norr om Peking om inte majoriteten lyssnar på mitt förslag. Är beredd att ta ordentligt med stryk i den frågan. Det sliter men är min övertygelse.

Hoppas att jag tillfört något i huvudfrågan.

Ps. Ditt riktiga namn är lite mer rakare i kommunikationen. Förstår om du vill fortsätta vara anonym. Skulle vilja vara det själv ibland. Ds

7 kommentarer

  1. En riktig sosse

    Dan, du borde blogga om din bloggkompis Sunkens veliga uttalanden.

    Förklara faran med ett Moderatstyre i Vindeln. Förklara för dina läsare hur det skulle gå om de fick styra.

    Finns många exempel du kan använda. T.ex hur Sunken från att stått på barrikaden i simhallsfrågan (nybygge) till att nu uttala att vi inte har råd.

    Visa läsarna vad moderaterna går för. Ingen ska rösta på dessa populister.

  2. Dan Oskarsson

    Tror att väljarna insett högerspökets svängningar i besluten. Bloggar för att det är kul också. Bloggandet tar nog med tid ändå. Försöker att inte jämt var i argumentation. Det finns säkert utrymme för fler kryphål i deras politik men ni som läser får hjälpa till med kommentarer i deras blogg som komplement. Du har ju hjälpt till bra.

  3. Göran P

    men snälla riktiga sossen nu är det sossarna som styr och se hur det då går 10 kanske 20 mille minus svårligen kan någon göra ett sämre jobb

  4. Sunken

    Lägg ner! Hävdar fortfarande att jag aldrig sagt att nybygget skall utföras men utreda vårt förslag vill jag fortfarande.

  5. En riktig sosse

    Göran P, det är lätt att se på och tro att man är så mycket bättre.

    Du verkar vara en sådan person.

    Helt riktigt att sossarna styr (+ C), och det är riktigt att det finns minus siffror.

    Men du är så blåögd att du tror situationen skulle vara bättre om moderaterna styrde kommunen.

    Hade moderaterna styrt kommunen hade det vart ännu mer minus.

    Istället för att gnälla -gör som Dan, kom med konkreta förslag till förbättring.

    Gnällspikar finns det gott om, så nästa gång du uttalar dej kan du ju komma med något konstruktivt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.