Plocka kottar och mocka dynga. Skitarbete. Statsbidrag till kommunerna. Valet 2010

Pappersarbete ett skitjobb?

Moderaterna har spekulerat i en del reträttplatser för mig efter valet. Plocka kottar och mocka dynga är förslaget. Humor tål jag och smålog lite när jag läste.

Skulle (m) vinna valet lokalt och på riksdagsplanet får vi nog räkna med en gemensam framtid i kott och dyngbranchen. Den ena att elda med och den andra att livnära sig på. Valfriheten i moderaternas ideologi bygger på att vi kan välja vilket av dessa två vi äter eller värmer oss med. Själv tror jag på en bättre värld för oss alla, inte bara ett fåtal.

Vad är ett skitarbete egentligen? Kan inte komma på något då alla existerande arbeten behövs. Men skulle man tro bilden ovanför så är det pappersarbete som är ett skitjobb. Ett pappersarbete värdigt en moderat.

Vi ska nog sätta den avgående regeringen i pappersarbete efter valet 2010. Med en Socialdemokratisk regering med en skattenivå som medger statsbidrag till kommunerna så att våra gamla inom omsorgen kan ha en torkad rumpa att se framemot. Och det kommer inte att vara ett skitjobb utan ett välfärdsarbete väl värd all respekt. Valet 2010.

11 kommentarer

  1. Åhörare på fullmäktige

    men Dan du satt med på budgetfullmäktige och tog majoritens=S+C budget så du är medskyldig till nerdragningarna i äldreomsorgen och då ska man inte yttra sig nedvärderande om de som ville ta om budgeten och möjligen omfördela från annat

  2. Erica Andersson

    Dan man bör vara försiktig med stenkastning i glashus.
    Du Dan satt med på kommunfullmäktige och tog budgeten med resten av sossarna oppositionen ville återremitera men ni här nu tydligt visat att ni inte klarar av styra kommunen

  3. EJ RIKTIG SOSSE!!!!!!!!!

    Precis! Dan glömmer fort!
    Han nämner aldrig ett ord om hans ställningstagande gällande ”årets” budget. Men sanningen kommer i kapp honom kan jag garantera!
    Men Dan spring runt du och praktisera i de olika boendena. Skenhelighet är grymt vilseledande!

  4. En riktig sosse

    Ni fokuserar på fel saker.

    Oavsett om Dan har röstat ja eller nej till budgeten så har det ingen betydelse i sammanhanget.

    Slår man upp ordet budget på Wikepedia står det följande:

    ”Budget, generellt, är en prognos över framtida planerade ekonomiska händelser.”

    Det finns alltid risker att budgeten inte håller. I detta fallet så är det så. Skulle vi vara realistiska skulle budgeten egentligen vart tagen med röda siffror.

    Men man får inte ta en budget med röda siffror, det är i stort sett olagligt. Därför försöker man göra en budget som håller.

    Ni hakar upp er på budgeten hela tiden, dvs att ni hakar upp er på en prognos.

    Blir ni lika förbannd när SMHI gör fel prognoser? Knappast.

    Alltså, använd eran energi till att komma på lösningar, inte gnälla på att Dan stod bakom budgeten.

  5. En riktig sosse

    Erica, tror du att en återremiss skulle göra de bättre?

    Budgeten är en prognos som ja skrev. Saknas de kapital kan inte en oppositionsbudget rädda ekonomin heller.

    Har vi en kommun med avfolkning och ökade kostnader för omsorg är det inte så lätt.

    Det positiva med Dan är att han verkligen försöker få kommunen på fötter.

    Han sitter t.ex med i Vindeln Utveckling. som har bidragit till att vi har så pass mkt näringslivs verksamhet i lilla Vindeln.

    Däremot finns det andra personer inom S och C som kanske inte bidrar med så mkt konkreta bra förslag.

    Oppositionen kommer ibland med vettiga förslag, men tyvärr så verkar de mest vara gnällspikar som lägger all sin energi på att hitta fel. De verkar oxå vara populistiska, och satsar stor energi på enstaka frågor. De tar ej ett helhetsansvar.

    Så Erica, jag tycker du överdriver om stenkastningen i glashuset.

  6. Dan Oskarsson

    Sant. Jag är en av dem som är ansvarig att sätta 2008 års budget. Den budget som just nu överskrids med 8.5 miljoner i Socialnämnden. Överskridande är aldrig bra men dessa skattekronor går just nu till verksamhet som vi socialdemokrater värnar om. Det finns säkert förbättringsområden men kan inte i mitt liv inte föreställa mig hur den budgeten skulle se ut med en nybyggd simhall. Den budgeten skulle slå hårt mot omsorgen av de gamla.

  7. EJ RIKTIG SOSSE!!!!!!!!!

    Vad har du för lösningar? Du som låter så ”hemskt” klok!

    Du skrev att man inte får ta en budget med röda siffror, det är i stort sett olagligt. Därför försöker man göra en budget som håller.
    Menar du att alla i Majoriteten bryter mot Lagen?

    Om prognosen visar -8miljoner tror du att budgeten kommer att hålla då?

    Försöka duger ”riktiga sossen”

  8. Undersköteska

    läser kommentarerna och det känns nu bra att vi som ska välja fått veta.
    S anser att vi som jobbar i vården inte förtjänar mer för annars borde man försökt omfördela i sitt förslag till prognos/budget för även om det är lite pengar borde man helt säkert kunna dra ner på något annat

  9. En riktig sosse

    Falska sosse… Fullmäktige har antagit budgeten med siffror som är så nära röda siffror som möjligt. De har inte brytit mot någon lag.

    Klart att inte budgeten kommer hålla om det visar 8 milj minus. Den är ju redan spräckt. Ett faktum alltså.

    Därför finns det ingen anledning att fokusera på vem som stod bakom budgeten eller inte. Nu gäller det att fokusera på hur man kan lösa situationen, vilket Dan med fler håller på med.

    Så ni som letar fel, byt fokus.

    Kom inte med problemet, kom med lösningen istället.

  10. En riktig sosse

    Falska sosse. Glömde svara på din fråga om lösningar.

    Kan berätta om några konkreta saker jag skulle göra, dock skulle man behöva sätta sig in ekonimin ordentlig för att kunna göra konkreta åtgärder.

    Men till att börja skulle jag försöka lösa deet viktigaste, dvs styrningen.

    Kommunen saknar idag en proffesionel styrning. I dag tas många beslut om detalj frågor av politiker, vilket är fel. Politikerna ska besluta om ramar och inriktning.

    En proffesionell styrning skulle kunna se över hela organisationen, och jag är övertygad om att effektiviseringar är nödvändiga.

    Sen kan man oxå arbeta mer med intraprenad, vilket är liknande entreprenad men man använder kommunens egna resurser istället.

    Vid inntraprenad låter man t.ex förvaltningarna bli mer självständiga och får mer inflytande över sin ekonomi. Det finns andra kommuner som använder intraprenad till stor del, och det har visat sig mkt effektivt.

    En bra styrning skulle oxå se över vilka verksamheter kommunen skulle fixa själv respektive låta någon annan göra.

    Jag skulle oxå, tvärt emot Moderaternas vilja satsa mer på Vindeln Utveckling. En förutsättning för kommunens verksamhet är arbete. Tänk om några av Indexators och Cranabs underleverantörer skulle vilja flytta till Vindeln? detta skulle gynna både företagen och kommunen.

    Detta är bara några förslag. Men det viktigaste är en proffesionell styrning.

  11. Borgerlig

    Cranab och Indexator har egna marknadsavdelningar och behöver ingen från kommunen som springer deras ärenden anser jag och många med mig! Om kommunen ska hjälpa nya företag med nåt så är det följande saker: Fixa byggnadslov, hjälpa dom med ansökningar och övriga tillstånd mm. Det behövs ingen som springer deras ärenden. men därimot om vindelutveckling ändrar inrikting och bara satsar på dom mindre företagen kan jag var villig att hålla med dig om att dom behövs. Men Näringslivschef tillika kommunchef det är den enda styrningen dom behöver. Har vi en på samma funktion tjänar vi i runda tal 660tkr/år och just dessa pengar kan komma sociala väl till pass när kommunens ekonomi är körd i botten!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.