Övergripande beslutsunderlag renovering simhall, ny simhall och fullmäktiges beslut.

Utdrag ur fullmäktiges protokoll:

1. Renovering av befintlig simhall

*Förutsättningar: Inom befintliga väggar, 1300kvm, samma funktion, inga åtgärder i källarvåning eller utvändigt.

*Åtgärder i tre etapper. Kostnad 22,5 Mkr. Tillgängligheten blir begränsad i befintliga lokaler. Kalkylen för oförutsedda kostnader är osäker. Bidrag för energibesparingsåtgärder förutsätter färdigställande av etapp 1 före årsskiftet 2008.

*Driftskostnad: 550,0 tkr/år, kapitalkostnad: 1 687,5 tkr/år, summa 2 237,5 tkr/år.

2. Nybyggnation i anslutning till befintlig simhall.

*Förutsättningar: Nybyggnad vid fritidscentrum, 1600 kvm inkl. ett mindre motionsrum, i övrigt lika. Ansluts mot befintlig simhall, musiklokal måste flyttas. Rivning av befintlig simhall finns inte med i kostnadskalkylen.

*Helt ny fastighet (från grunden). Kostnad 57,5 Mkr.

*Driftskostnad: 550,0 tkr/år, kapitalkostnad: 4 315 tkr/år, summa: 4 815 tkr/år

Kommunstyrelsen föreslår den 23 januari 2008 § 2, att kommunfullmäktige avsätter 3 miljoner kronor 2008 för att påbörja renoveringen av simhallen i Vindeln. Medlen ska i första hand användas till energieffektiviseringar.

Vibo får i uppdrag att gå vidare med projektering av de återstående arbetena som planerats, allt inom befintlig yta i bottenvåningen. I arbetet ska tillgänglighetsfrågorna belysas. Ett förslag på tidsplan skall också redovisas och återrapportering ske till kommunstyrelsen den 19 februari.

Kommunfullmäktiges beslut:

Kommunfullmäktige avsätter 3 miljoner kronor 2008 för att påbörja renoveringen av simhallen i Vindeln. Medlen ska i första hand användas till energieffektivisering.

Vibo får i uppdrag att gå vidare med projektering av de återsående arbetena som planerats, allt inom befintlig yta i bottenvåningen. I arbetet ska tillgänglighetsfrågorna belysas. Ett förslag på tidsplan skall också redovisas och återrapportering ske till kommunstyrelsen den 19 februari.

———————————————————————————————

Det är alltså endast etapp 1 som är beslutat till en kostnad av 3 Mkr. I denna investering ligger ett statligt bidrag på 1,2 Mkr, om jag minns rätt, som ingår om renoveringen är påbörjad innan årsskiftet. Beroende på payoff-tid på energibesparingen så låter etapp 1 som rimlig att genomföra. Anbudstiden för värme och ventilationsarbetet går ut den 26/8 och med det så vet vi den faktiska kostnaden för etapp 1. Kvällens majoritetsmöte klargör säkert mer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.