UPP TILL KAMP

Fick höra att tidningen Expressen publicerat kommunstyrelseledamöterna i västerbottens Inkomstuppgifter. De flesta har relativt normala inkomster. Det som förvånar mig är att den i kommunstyrelsen det är mest synd om är en moderat. Tomas Nilsson med en total beskattningsbar inkomst på 14 900 kr under ett helt år. Inte många skattekronor till välfärd där. Samma person som förespråkar skattesänkningar. Samma person som driver ett av de största företagen i kommunen. Hur överlever människan? Solsken på dig Tomas!

Själv betalade jag in ca 130 000 kr i skatt. En uppriktigt härlig känsla då det går till viktig verksamhet. Hade knappt kvar 300 000 kr att leva för när skatten var dragen. Med en skattehöjning på 50 öre skulle min inkomst minska med ca 171 kr per månad och lämna kvar drygt 20 000kr att leva för. Höj skatten och bli ett arbetareparti!

6 kommentarer

  1. Vårdbiträdet

    Knappast ett arbetarparti Per Anders O med 538 000 inte undra på så många beslut som kommunen tagit som gynnat hans företag och dan på 3dje plats med 418000 inte heller det någon vanlig undersköteskelön

  2. Sven

    Bra företagare driver inte sitt företag i konkurs som ett visst kommunalråd gjort flera ggr. Detta gör att man blir orolig då vi har en kommunledning som hävdar att en kommun inte kan gå i konkurs förstår att det känns tryggt med det tidigare erfarenheterna nu har hon äntligen fått ett jobb där det inte kan gå fel.

    Men detta bör ju verkligen oroa medborgarna för det kommer leda till att kommunen blir tvångsstyrd och otroliga låneskulder om det får fortsätta

    att Umeå får ta över känns som ett mycket bättre alternativ då även svågerpolitiken då kommer upphöra

  3. En skattebetalare

    Ännu ett exempel varför man inte ska rösta på moderaterna.

    Tomas N engagerar sig i politiken enbart för att hans företag ska kunna gynnas…

    Kan inte fatta hur ni kan klanka ned på Dan för att han tjänar 418.000 kr. Det är hårt arbetade timmar på nattetid. 418.000 kr visar oxå hur starkt fack IF Metall är. Om ni undedrsköterskor hade samma styrka, skulle ni oxå ha dessa löner.

    Men åter till ämnet. Hur kan en politiker som Tomas klaga på kommunens ekonomi, när han själv bidrar med så lite pengar.

    Man lever som man lär… eller?

  4. opolitisk kommunbo som förstått

    problemet för tomas att vara moderat politiker i en socialistisk kommun är att han riskerar sitt företag.
    De som däremot gynnas är svåger gänget i arbetarekommunen

  5. Aldrig mer sosse

    Du skriver: Kan inte fatta hur ni kan klanka ned på Dan för att han tjänar 418.000 kr. Det är hårt arbetade timmar på nattetid. Nog får du omvärdera lite grann tycker jag. Stoppa in en järnbit i en låda och sen titta på den i ett par timmar sen ta ut järnbiten som ändrat formen lite och mäta sen in me en ny. Är det värt 400000kr nej det lär vårdpersonalen få istället.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.