Opinionsbildning, Bäckebo och broarna runt

Opinionsbildning
Intressant samhällsdebatt på bloggarna här på VK:s Vindelnsida. Allt från kommunala tjänstemän, facklig organisation till fritidspolitiker som ventilerar sin uppfattning.

Alla kan vi ha en uppfattning om innehåll i bloggarna men det intressanta är att det största opinionsforumet för den lokala demokratin är bloggarna. Det är inte Fullmäktige som allmänheten besöker och det är inte insändarna i tidningarna som är det största opinionsforumet längre. Vill ett politiskt parti i kommunen nå ut med sitt budskap ’up to date’ är det genom bloggande här på VK.

Vilka är de skyldiga att så många människor engagerar sig i det lokala självstyret som en kommun repressenterar just nu. De skyldiga är moderaterna. På gott och ont men så fungerar demokratin. De har ett informationsövertag just nu utan att påstå att de kommer med fakta eller för den skull påstå att de har rätt. Ser framemot att de ledande politikerna inom (s) och (c) som har avsatt tid för att repressentera medborgarna, att de lägger lite av sin tid till dagens och den överskådliga framtidens nya informations och uttrycksformen blogg. Välkommen (s) och (c) till att motsvara medborgarnas förväntningar på information och debatt.

Bäckebo
Antalet äldre i kommunen minskar långsiktigt. Hur snabbt det går är svårt att göra en exakt prognos av. Kommer beslutsunderlaget på nästa Socialnämnd visa på ett tydligt sätt att det kan säkerställas ett behov av färre demensplatser motsvarande Bäckebos 12 platser och att samma beslutsunderlag visar en långsiktighet i att dessa platser inte behövs framöver är beslutet lättare att ta för en framtida kommunal ekonomi i balans. Visar beslutsunderlaget en stor tveksamhet i behovet av demensplatser och att det inte går på ett tydligt sätt säkerställa 12 tomma platser i framtiden kan det inte enligt min uppfattning vara dagsaktuellt att stänga Bäckebo. Socialnämnden den 27:e denna månad kommer säkert att tillföra denna debatt ett mer tydligt beslutsunderlag. Bra ändå att debatten uppstår då det med all säkerhet påverkar beslutsunderlagets noggrannhet och omfattning.

Broarna runt
Nästan två veckor sedan förra långpromenaden. Idag blir det av. Tar kameran med mig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.