40 pers får gå..

Ut i kylan

Förhandlingarna avslutade. Samtliga varslade på ’golvet’ får lämna företaget. Medlemsmöte i morgon på klubben kl. 14.30. Ca: 120 IF Metallare kommer att informeras vid detta tillfälle. Samtliga 40 följer turordningslistan, inga undantag.

Inget roligt besked för dessa berörda om företaget får igenom sin dispensansökan för att halvera varseltiden. Företagets ’övervintring’ blir då ’snabbt ut i kylan’ för dessa 40 personer.

4 kommentarer

  1. Martin

    Tänk om politiker och facklig personal hade lite mer insikt och förståelse i hur företag måste skötas, då kanske både kommun och företagen skulle gå bättre.

    Oavsett är det tråkigt att folk måste gå från jobben.

  2. Gradarn

    Det är möjligt att skicka 40 pers, men det finns då väldigt små marginaler, om konjnkturen skulle gå upp.

    Frågan är hur länge stannar folk kvar i Vindeln om de ha blitt arbetslösa? Risken är att de flesta lämnar byn. Dagen då Index behöver anställa upp, ja då får de försöka få tag i ny kompetens.

    Sen så är det skrämmande om Index dispansansökan går igenom, de skulle verkligen göra de svårt för de drabbade. Nu hörde jag att facket har försökt stoppa deras ansökan.

  3. Maria

    Vi måste komma ihåg att det är människor som jobbar på företagen och bor i kommunen. I egenskap som människa så är jag glad att det finns facklig personal och politiker som tänker på mig och mina intressen.

  4. Martin

    Det är just det jag vill påpeka.
    Om politiker och facklig personal kunde bättre bedöma från företagets perspektiv skulle företagen gå bättre och mer personal kunna behålla eller återuppta sina anställningar. Om vi brandskattar företagen på kompetent personal kan dom inte behålla dom som finns där på sikt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.