Utanförskapet

Allt fler människor far illa med den regeringspolitik som bedrivs just nu. De borgerliga gick till val på att det skulle löna sig mer att arbeta och att utanförskap på arbetsmarknaden skulle vara kännbart i plånboken.

I detta nu börjar det kännas ordentligt i plånboken för en allt större grupp som blir bara fler för var dag som går. Känslan av utanförskap sprider sig. Fler som blir varslade och snart utanför den trygghet som ett arbete ger.

Visst, Sverige är fortfarande ett bra land för de allra flesta men vi som har det ganska bra har tydligt minskat sedan valet 2006. Otur för den nya regeringen som fick lågkonjunkturen i knät säger någon. Skitsnack säger jag, vilken regering som helst kan sänka skatter i högkonjunktur. Det är vad regeringar levererar i lågkonjunktur som räknas! Och det är de närmsta två åren som avgör nästa val.

Längtar tillbaka till ett Sverige som inte var perfekt men där den som hade det sämst hade det ganska bra ändå.

Längtar.

Dan

12 kommentarer

  1. Centerpartist

    Ingen ställs på gatan Dan upplysningsvis. Du kan väl inte mena att de som ej har ett arbete ska ha samma ersättning som en som har ett?

    En medelinkomsttagare har betydligt mer kvar i plånboken idag än när ni röda styrde!

    Det ska vara kännbart att inte jobba…………….

  2. Annica

    Kloka ord Dan.!! Hoppas att du kan få några att tänka om i vad som börjar bli ett mer segrigerat samhälle där allt fler verkar bli individualister och inte ens bryr sig om sina medmänniskor. Gillar din blogg!! Kollar den varje dag.

  3. Janne

    Det är lätt att glömma alla som hamnade utanför när Nivea-Persson styrde/sanerade tills Folkhemmet krackelerade. Sossar eller borgare, shit the same!

  4. Sven Å

    Ja vindelbor det är ni som avgör vid nästa val ska kommunen behålla svågerpolitiken där vissa nära partiet gynnas eller ska det bli nytt styre?

  5. annica

    Dum komentar! Tycker du att det ska det vara kännbart bara för att du har oturen att inte haft jobb så länge??

  6. Maria

    Roligt att du namnger ditt inlägg ”svammel” för jag kan inte göra annat än att hålla med. Du svamlar och varför verkar det som att du tror att de som blivit varslade, och eventuellt uppsagda, blivit det av fri vilja? Hade jag fått välja skulle jag utan tvekan jobbat kvar. Så varför måste jag leva sämre än någon annan? Tycker Centerpartiet att jag är mindre värd?

  7. Mange

    Har man inte jobb ska man ha samma ersättning som de som jobbar?

    Är det då lönt att jobba överhuvudtaget?

    Varför inte gå hemma och rota i jordgubbslandet till samma ersättning som de som rengör våra avlopp, sköter våra äldre, svetsar våra bilar, designar våra varor mm?

    Det är frågan!

    Ne vi går alla hemmma och får samma ersättning för det alla gör och hoppas att Sverige fortsätter föda oss med en guldsked!

  8. annica

    Hej Maria
    Var nog inte tillräckligt tydlig i min kommentar. Vad jag menar är att de som nyligen fått jobb (som blir de första att varslas) med all säkerhet INTE vill bli arbetslösa och ”fattiga”. Jag är övertygad om att 99% av alla vill, och behöver ett arbete och en inkomst. Jag tycker m.a.o. inte att det ska vara kännbart (som centerpartisten uttrycker sig) för någon.

  9. Jesse

    Kan hålla med dig för en gång skull Dan!

    Nu snackar vi om sånt jag pratat om länge..!
    Det var inte perfekt förr, men inte fan blev det bättre nu heller när en ny regering tog över.

    Keep Going the good work!

  10. fredrik vindeln

    NEJ..
    givet att det måste finnas skillnad ..
    största frågan jag har!! vart har solidaritet
    försvunnit i svenska folket
    allt handlar om rättigheter vart har skyldigheter försvunnit????? tex bör vi inte hjälpas åt det vi kan istället för att begära pengar och skita i allt annat ….
    man kan inte bara betala skatt och sen rycka på axlarna …..

  11. Maria

    Så du menar att du hellre skulle gå omkring och rota i jordgubbslandet om du blev arbetslös än att försöka hitta ett arbete?

  12. Gatubo

    Ja nog svamlar du alltid.. och nog ställs folk på gatan, men du är nog inte vaken nog att se hur verkligheten ser ut. Jobba, jovisst, men först bör det finnas jobb till alla som vill men en sån enkel ekvation klarar visst alla inte av. Det finns ord som solidaritet som du inte heller tycks förstå. slutligen.. i dagens välfärdssverige står jag utan jobb, ingen som helst inkomst eller bostad.. detta till stor del på de styrandes politik…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.