Over there

Barack Hussein Obama

Amerikas förenta stater har idag formellt bytt ledarskap. Barack Hussein Obama svor presidenteden inför dryga miljonen människor. Såg installationen på tv. Det kändes onekligen stort i tv-soffan. Första mörka presidenten. En demokrat som förhoppningsvis tillför världen lite mer ödmjukhet än den gamle presidenten och som föredrar diplomati före krig.

Vi får dock inte ha allt för stora förväntningar på denna människa och detta ämbete. Utmaningarna är nästan oöverskådliga för denna president. Obama har lite skämtsamt sagt till amerikanska befolkningen att de måste komma ihåg att han inte fötts i en krubba i Betlehem, så mirakel är nog inte att vänta.

Vi är många som önskar dig lycka till Obama. Vi påverkas alla i högsta grad av dina fyra år vid makten. Låt ödmjukhet vara ett av dina ledord.

Dan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.