Vänstern städar upp efter högern på Island

Det Isländska folket ledsnade till slut. Den parlamentariska situationen blev ohållbar och högerregeringen fick till slut lämna över ansvaret.

Precis som vi ser i Sverige så är det inte så enkelt att styra ett land i lågkonjunktur. Att i högkonjunktur valet 2006 säga till Svenska folket att om vi låter ett fåtal i ’utanförskap’ betala skattesänkningarna så kommer allting att ordna sig.

Att nu i lågkonjunktur säga till en allt större del av befolkningen att de inte är repressenterade, förpassade i utanförskap och inte är välkommen in i den ekonomiska värmen förrän när de har ett arbete kommer väcka även den politiskt mest slumrande delen av befolkningen.

Det Svenska uppvaknandet kommer tyvärr dröja tills högerrergeringens tragedi är som störst, dvs när tillräckligt många lever i utanförskapet.

6 kommentarer

 1. MR Cool

  Tycker man det är ok att några arbetar och håller de som tycker det är smidigt att vara hemma med pengar.
  Då röstar man på Oskarsson

 2. Lasse

  Om jag inte har missförstått allt som står i tidningarna, så sänker i princip alla västländer skatterna för att komma sig ur denna lågkonjunktur. Detta för att folk fortfarande ska köpa produkter.

  Alltså måste alla dessa länder trots att en del av de är sosse styrt vara ute och cykla enligt Oskarsson.

  Glöm nu inte bort att det är ni sossar som styr i kommunen, ni har kört vår ekonomi totalt i botten under en högkonjuktur. Många kommunmedborgare är livrädda vad som nu ska hända när vi kommit in i en lågkonjunktur.

 3. Mats

  http://www.svd.se/nyheter/utrikes/artikel_2377557.svd

  Sossarna var med i regeringen i Island och Dan försöker få det att framstå som att dom inte har med saken att göra.

  Det är som i Vindeln Sossarna försöker få det att framstå som dom inte har något att göra med Lastbilsfrågan.

  Och att det endast är Centerns fel

  Väljarna kommer dömma i valet 2010

  Och välja bort Svåger Politikerna

 4. Det luktar illa

  Skulle inte förvåna mig att det blir likadant i Vindeln.Dan O och hans gelikar i Sossemajoriteten kommer säkert försöka få folk att tro att dom inte varit med i Vindelstyret under tidigare år när vi närmar oss valet.Men vi kommer inte att glömma svågerpolitiken som fackpamparna stöttar för deras kompakta tystnad i lastbilsfrågan kan inte tydas på annat vis.Avslutningsvis Dan O tala om vilka som styrt Island fram tills nu !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.