Kära med Tj i Tegsnäset

TegsnässkidanMed skidor från Tegsnäs tar du dig långt ut i naturen även i den djupaste snö. Materialet är björk, som genom skickligt hantverk formas till skidor med överlägsen hållbarhet och utmärkta åkegenskaper.
I 5 200 år har den karaktäristiskt utsvängda spetsen brutit tunn skare och sökt sig upp till ytan i den djupaste lössnö. Enligt sägnen fäste de första jägarna kniven vid spetsen för att kunna skida ifatt sina byten och fälla dem.
Sant eller inte, vem vet.
Däremot vet vi med säkerhet är att Tegsnäs-
skidan tar dig riktigt långt ut i vildmarken.

Tog några timmar kompledigt från Indexator. Nu skulle julklappsslanten omvandlas till något mer fysiskt och i friskvårdens tecken. In i bilen, Kerstin rattade och jag läste kartan.

Destinationen var Tegsnässkidan, nu skulle det äntligen bli av. Inköpet av ett par Tegsnässkidor som länge varit på önskelistan. Hade tidigare pratat med både Nilsson de yngre och Nilsson den äldre, bara att komma förbi på fabriken. En av de yngre tog emot och hjälpte oss på bästa sätt. Det blev till slut två uppsättningar skidor, bindningar och stavar. Fattas nu bara lite väder. Då blir det åka av!!

Nilsson den äldre upptäckte oss mellan skidorna i fabriken och vrålade i min nacke: -’TJENARE OSKARSSON’ så mina öron nästan blev blå. De blev snabbt röda igen kan jag lugna omgivningen med 😉

In i lillgolfen med Tjärdoftande skidor. Både jag och Kerstin doftade kära med tj hela resan hem och fortfarande nu några timmar senare.

Dan 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.