Om det aktuella centrala ramavtalet är något för Indexator?

Nej.

Skälen är många. Vi har redan initierat eller i snar framtid påbörjat omfattande utbildningar som ska stärka personalens och företagets konkurrenskraft. Utbildningar som IF Metall initialt i samverkan med företaget och andra organisationer påbörjat för att utbilda i ekonomi, personlig hälsa och grundläggande medlemsutbildningar. Lönekostnader under utbildning som inte belastar företagets ekonomi.

Dessutom tillkommer det utbildningsstöd som den kommunpolitiskt styrda näringslivsbolaget Vindelnutveckling framgångsrikt tillsammans med företagena Cranab, Indexator och Protab nu fått beviljat från Europeiska socialfonden. Ubildningssatsningar för totalt 157(64 på Indexator) montörer, cnc-operatörer och svetsare som kommer att kräva tid och engagemang under en lång tid.

Dessutom råder det samsyn mellan företagsledning och IF Metall om den kvarvarande personalens värde för framtida gemensamma mål. Att i överskådlig framtid föreslå en minskning av lönen skulle endast ta fokus från vår gemensamt viktiga uppgift att stärka vårt kunnande, att utveckla våra produkter och att ta marknadsandelar.

Vi ska när det vänder vara starkare på marknaden än våra konkurrenter!

När ska regeringen göra något? Svenska folket valde ER för att ni skulle vara ytterst ansvarig för landet. Inte ytterst oansvarig. Vakna!!! Mer utbildningssatsningar!!!

Dan

4 kommentarer

  1. Per S

    S i vindeln har samma linje som partiledaren nämligen det är ok att ge pengar till storfinansen.
    Regeringen ser till att det finns på plats de verktyg som samhället har att använda.

  2. Kennet B

    Håller med Dan. Detta avtal är till för de företag som verkligen är i en kris, och har väldigt dålig kassa. Indexator har inte de bekymmret just nu.

    Skulle situationen försämras kan avtalet komma att användas. En förutsättning då är att både tjänstemän och chefer oxå minskar sin lön/arbetstid. Alla ska hjälpas åt…

  3. Lisbet - bloggen bredvid

    Skulle vara roligt att veta vilka aktörer som är inne och utbildar?
    Är det Arbetsförmedlingens coacher?
    Har en uppfattning att PRISLAPPEN brukar vara det som styr utbildningarna och man får vad man betalar för. Dvs – klent om man betalar klent. Helst när det gäller personlig utveckling.

  4. Dan Oskarsson

    När det gäller de fackliga utbilningarna har vi kompetensen inom medlemskåren.

    När det gäller den Ubildningssatsning som Sociala fonden finansierar är jag mer osäker vilka som utbildar. Har en minnesbild av att de som ska utbilda cnc-operatörer, montörer och svetsare är utbildningsföretaget Lernia.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.