I ett politiskt styrt Sverige där vinsterna privatiseras och förlusterna socialiseras

En stor del av vår svenska gemensamma välfärd är direkt beroende av sektorn ’Verkstadsvaror’ – som svarar för inemot hälften av den svenska exporten enligt de uppgifter som jag hämtat från SCB.

Att dessa verkstadsföretag tillsammans med dess personal till stora delar får ta konsekvenserna av lågkonjunkturen utan att den sittande regeringen tar sitt ansvar är upprörande. ­Regeringen kan inte fortsätta blunda för industrins problem. Nu krävs aktiv handling. Regeringen kan skjuta till resurser för utbildningsinsatser och studiefinansiering för de anställda. Det är viktigt att regeringen bidrar till att det skapas förutsättningar för exportindustrin att övervintra krisen.

Lika eller mer upprörande än en frånvarande regering är företag som i högkonjunktur tömmer sina likvida medel i form av aktieutdelning för att i lågkonjuktur låta personalen i form av uppsägningar ta konsekvenserna. Kvartalskapitalism i en av de mest vidrigaste formerna!

Till sommaren räknar IF Metall med att 25 procent av förbundets medlemmar riskerar att bli arbetslösa. 100.000 arbetare varav 23 procent är kvinnor. De har ALLA varit med att bidra till företagens vinster och den svenska välfärden men tar nu till stor del förlusten ENSAM genom utanförskap i det politiskt styrda sverige.

Ett politiskt styrt sverige där vinsterna privatiseras och förlusterna socialiseras!

Upprörande!

Dan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.