Lagen om offentlig upphandling. Även en blind höna kan picka i sig ett korn

 

Lagen om offentlig upphandling

Alla kommuner har som högsta ambition att följa den lagstiftning som gäller. Sällan brister det och blir fel. Det viktiga är att det inte händer igen. Har fått signaler på att rutiner och kunskapsnivån stärkts för att Vindelns kommun i framtiden ska efterleva lagen om offentlig upphandling. 

 

Även en blind höna kan picka i sig ett korn

Moderaterna fick rätt, gick att läsa i en blogg bredvid. Vi gläds med dem samtidigt som vi också noterar att det inte är ofta med sådana bloggrubriker. Vi övriga fortsätter att få rätt varje dag. En kommunal skola och hemtjänst nyligen prisad. Ingen självklarhet och det händer inte av sig själv. En långsiktig satsning av en kommun med små resurser. Inte en helt perfekt kommunal verksamhet men i jämförelse en ganska god sådan.

5 kommentarer

  1. Mikael Holmlund

    Ja du DAN det är med förvåning jag läser din blogg?
    Vad jag vet så har vi inte ifrågasatt Skolan eller hemtjänsten snarare tvärtom vi har efterfrågat en fullständig genomgång av kommunens ALLA förvaltningar och områden.
    Anledningen till att vi vill genomlysa verksamheten är just för att kunna ha förutsättningar att kunna satsa på kärnverksamhet skola, vård och omsorg.

  2. Stefan Jansson

    Nej, Dan, där har du tyvärr fel. Det är inte så att politikerna i kommunerna har ambitionen att följa vare sig kommunallag, LOU (lagen om offentlig upphandling),m.fl. lagar, tvärtom. Istället vantolkar man det kommunala självstyret och hävdar att ” vi tar vilka beslut vi vill och de gäller så länge ingen överklagar dom”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.