Tillfälligt tillskott till kommuner och landsting

Regeringen gav idag besked om ett tillfälligt tillskott. Pengar till kommuner och landsting som sträcker sig 2010 ut. Det är inte ett långsiktigt besked till välfärdens kärna, till kommuner och landsting. De planerade uppsägningarna ute i landet av undersköterskor och lärare kommer att fortsätta. Regeringen tvingar dessutom fram skattehöjningar i många kommuner med sin politik. Borgerliga kommuner som Nordmaling, Robertsfors och Vilhelmina signalerar för skattehöjning som exempel i vår närhet.

En tydlig proritering märks från regeringen. Skattesänkningar går före välfärden. Skattesänkningar är permanenta men tillskotten till kommunerna tillfälliga. Välfärdsarbetarna, undersköterskorna och lärarna behöver ekonomisk långsiktighet för att säkra kvaliteten. Den långsiktigheten saknas hos regeringen.

I skrivande stund lånar regeringen till skattesänkningar. Det är inte ansvarsfullt. Vård, skola, omsorg och kampen mot arbetslösheten är viktigare än sänkt skatt.

4 kommentarer

 1. David

  Konjunkturnedgången sammanfaller med den pågående pandemin. Detta sätter landstingens ekonomi under ytterligare tryck. Mot bakgrund av detta och för att minska effekterna på den ordinarie hälso- och sjukvården av pandemin avsätter regeringen, som tidigare annonserats, 10 miljarder och ytterligare 1 miljard kronor till landstingen 2009.

  Skattesänkningar för de som arbetar bidrar till ökad konsumtion. Ökad konsumtion= Mer skatteintäkter hur svårt ska detta vara att förstå? Dessutom så drabbar ej skattesänkningarna de gjort och kommer att göra den kommunala ekonomi. Så varför sprider du lögner när kommunerna till slut får ett välbehövligt tillskott?

 2. Berith

  han, Dan, sprider inte riktiga lögner, det han säger är bara vanligt sossesnack. en del av dem tror visst på det där..

 3. Vilket svammel men du är genomskådad

  Vilka är det som får skattesänkningar? Jo bla dina kompisar på arbetet.Vanliga knegare som får mer att handla för.Om du mår så illa över detta så kan du varje månad sätta in din skattesänkning till kommunkassan eller varför inte ställa upp utan ersättning på dina kommunala uppdrag.Men sluta med din sosseavund för man blir spyfärdig!Slutligen tänk om vår Regering hade lyssnat på ditt parti och gått in och stöttat GM i Saabhärvan.Vilka pengar hade då varit kvar till kommunerna? För hade Saab fått stöttning så skulle alla andra företag i kris haft bidrag eller är det bara USA-ägda företag som den rödgröna röran tycker synd om? Nu slutar jag för jag måste gå och lägga en pizza när jag tänker på detta!!!!

 4. Orvar

  Tydligen har alla bloggande socialdemokrater bestämt sig för att inte svara på kommentarer, tror de inte vinner något på de i längden, det som de skriver framstår som luft som redan är använd

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.