Nu börjar lite mer hamna på sin plats. SAP Jobbkongressen 28 okt – 1 nov

Kongressförberedelser SAP 

Skulle kunna skriva mycket om de två sista av de tre förberedelsedagarna i Lycksele. Totalt 11 motionsområden som vi skummat och djupdykt i. Sena kvällar blir det. På slutet av kvällen, en begränsad syrehalt i lokalen av all den förändringsvilja som uppstår när debattglöden nästan antänder oss. Kaffe blir ett ombuds bästa vän har jag insett. Ibland skulle det behövas avbrott för rakning och fempunktstvätt så sent som vi fritidspolitiker och heltidare håller på när vi träffs, men kul har vi! 

 

Mitt ansvarsområde:

Totalt över 1000 motioner men måste nog begränsa mig lite och fokusera på mitt ansvarsområde i Västerbottensdelegationen. –"Investera i möjligheter och framtidstro -låt ungdomsgenerationen ta plats".   Följ gärna oss ombud på SVT24 28 okt-1 nov.

Har nu med stöd av de övriga ombuden en mer greppbar situation kring motioner och riktlinjer som ska forma framtidens Socialdemokratiska ungdomspolitik. Började nog lite i fel ordning som ny kongressombud. Började nästan gråta när de 7.7 kilo kongresshandlingarna damp ner på OKQ8 och började läsa de tjockaste häftena/böckerna om verksamhetsberättelser 2005-2008. Det kändes helt ärligt som att ett helt inrikesdepartement kastat in handduken och sagt att nu får du Dan vara postmottagare. Gråt har aldrig förändrat världen men just då kändes det nära. 

7.7 kg kongresshandlingar. Ev. tårar är borttorkade och energin mer inriktad på förändring.
 
Skönheten och odjuret. Jytte Gutenland och undertecknad. Skönheten till vänster.
 
Vi fick besök av Jytte Gutenland ordf SSU. Hon deltog aktivt i våra diskussioner och "lobbade" för att Västerbotten skulle hjälpa till att lyfta fram ungdomsfrågorna på ett tydligare sätt. Vår delegation ser nu över riktlinjerna som ska tas på kongressen för att stärka ungdomarnas utrymme i samhället. Nätverkande och samarbete är framgångsfaktorn för att påverka partistyrelsens förslag till framtida ungdomspolitik.
 
Citat från Jytte:
 

"När snart var tredje ungdom saknar arbete lägger regeringen en budget som prioriterar skattesänkningar. De unga som drabbats värst av arbetslösheten är de som tvingas betala tillbaka de lån som regeringen nu tar för att sänka skatten. Inkomstskatten sänks nu med ytterligare 10 miljarder – för lånade pengar!"

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.